2 min.
image_pdfimage_print

Article d’opinió de Judith Mata-Ferrer

1917

Què es pot dir de la pel·lícula favorita en gairebé tots els certàmens de l’any passat? Simplement una obra d’art visual. La història tracta bàsicament de dos soldats anglesos que han de portar un missatge per evitar una emboscada, així, el guió és la única cosa que no impressiona del film. No obstant, aquesta simplicitat s’emmascara a través d’un espectacle visual. El pla seqüència, és a dir, que no hi ha talls visibles, es combina amb una barreja d’ombres i llums, de colors i d’acció constant que no et sembla en cap moment avorrida. A més, a mesura que avança la història, et sorprèn constantment. Però una cosa que realment té mèrit de la pel·lícula, és tota la seva preparació, que et sorprèn més que el film. Un pla seqüència és difícil de gravar per si sol, però encara ho és més quan els canvis de localització son constants i gens fàcils, ja que apareixen trinxeres, túnels, rius, runes, etc. En definitiva, una exhibició de cinema magnífica.

El millor: els efectes visuals de la pel·lícula

El pitjor: l’argument és simple i només se centra en un objectiu

 

Cartell de Jojo Rabbit amb els seus protagonistes.

Jojo Rabbit

Una pel·lícula que a simple vista sembla feta per nens, però amb un rerefons que va molt més enllà. La història tracta sobre un nen que és molt afí amb els ideals nazis, fins i tot el seu amic imaginari és Hitler, però a causa de diversos fets, entre ells, descobreix que una noia jueva viu entre les parets de casa seva, s’adona de que, potser, tot en el que creia no era del tot encertat. A més, el director aporta el seu característic to satíric, el qual converteix un possible drama en una pel·lícula entretinguda.

De la mateixa manera, enfoca la guerra en un to diferent a les pel·lícules bèl·liques, de manera innocent, com el nen la veu. Per últim, el guió adaptat del llibre “Caging Skies” de Christine Leunens, compta amb múltiples missatges visuals i referències que farà que cada cop que la vegis, ho facis de manera diferent.

El millor: com s’enfoca la història

El pitjor: pot semblar infantil

Imatge de Jojo Rabbit, una història que no deixa indiferent.