2 min.
image_pdfimage_print

Portada del llibre “Monstant” editat per La Banya Edicions

L’Agustí Martí fa anys que es mou, perquè s’hi sent captivat, pel Montsant i el seu entorn natural. Aquesta serralada del Priorat té quelcom especial que desperta la calma humana i proposa un diàleg que no tothom sap entendre. Però ell, l’Agustí, si que ha estat capaç d’establir-lo i traduir-ho en un poemari que presentarà aquest divendres 19 d’abril, a les 20h al Faristol, sota el segell editorial de La Banya Edicions.

L’acte comptarà l’escriptor Joan Carnicer que presentarà l’acte i amb la lectura de poemes del llibre que farà el poeta altafullenc Jaume Calatayud. L’autor de l’obra, Agustí Martí, amenitzarà part de la sessió cantant algunes de les seves poesies.

Sobre l’obra i l’autor

Montsant és una conversa que l’autor manté amb el paisatge prioratí, on els espais naturals entren en comunió amb aquells més personals i humans. Viaranys que conviden a la reflexió, senders i ermites que porten a la calma, la muntanya silenciosa que desprèn el seu missatge amb l’aire i, observant-ho tot, l’home com a element integrat a aquesta essència immaterial que és el Montsant.

Nascut a Tarragona, l’Agustí va estudiar Dret a la Universitat de Barcelona però, aquells anys, els seus interessos es van centrar més en l’art, la música i la literatura. Fugint de l´ambient opressiu de la dictadura Franquista decideix marxar a Londres on s´involucra en l´ambient cultural dels exiliats espanyols.

Durant els següents 3 anys fa de Lector a la Universitat de Bristol. Mort el dictador torna i arriba a Altafulla i decideix obrir un local, el Faristol, amb el repte de fer-ne un centre musical, gastronòmic i cultural.

Mai no ha parat d’escriure i això l’ha portat a publicar el llibre de relats “Las diosas transparentes” a Editorial Silva (2016). Amb La Banya Edicions, forma part de les obres “Altafulla en negre” (2023) i “Altafulla en vers” (2024).