2 min.
image_pdfimage_print

Les grans ciutats no sempre són les més riques o, més ben dit perquè això de “riques” es fa estrany, no són on viuen les persones amb més poder adquisitiu. Segons les dades que ha donat a conèixer aquest dimarts l’Agència Tributària, el municipi de Castellvell del Camp és on es concentra la renda per càpita més alta de la província amb una mitjana de 29.944 € per habitant. En aquesta població, ubicada al costat de Reus, hi viuen 2.857 segons el cens de l’any 2018 que és l’exercici que es té en compte per reunir totes aquestes dades.

Altafulla ocupa la segona posició del rànquing provincial amb una mitjana de 29.729 € de renda per càpita i una població de 5.243 habitants. Del conjunt de tot l’estat i segons les dades esmentades, Altafulla és la 54ena ciutat més rica de tota Espanya. La ciutat de Tarragona ocupa el número 117 a nivell estatal i Reus és al lloc 450. Si busquem poblacions més properes a Altafulla, cal dir que la renda per càpita a Torredembarra és molt inferior i se situa en els 22.567€ mentre a la Pobla de Montornès és de 20.988€ i al Catllar és una mica més elevada i és de 25.308€.

Curiosament, segons les dades de l’Agència Tributària la ciutat més rica d’Espanya és Matadepera seguida dels municipis madrilenys de Pozuelo de Alarcón, Boadilla del Monte i Alcobendas. Òbviament cal matisar que per concloure la riquesa d’un poble no es tenen en compte només els ingressos dels seus habitants. Hi compta, i molt, el nombre d’empreses que hi tenen la seu, la seva activitat comercial i altres valors que poden fer que un poble petit sigui el qui reuneix més riquesa i superi amb escreix a les grans ciutats.