2 min.
image_pdfimage_print

Imatge del programa previst.

 

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, juntament amb l’Arxiu Municipal, ha organitzat el primer cicle de conferències anomenat “Paraula d’arxiu. El valor dels documents”. Aquesta sèrie de xerrades representa la primera activitat de difusió des que l’Arxiu es va inaugurar el 17 de novembre de 2023, i busca aprofundir en la rellevància dels arxius com a eines de coneixement.

Els arxius tenen un paper fonamental en la comprensió de la Història. La conservació de documents permet l’estudi del passat i és una de les tasques principals dels arxius: preservar, comunicar i apropar els seus continguts a la societat. Aquests documents es poden examinar des de diverses perspectives, facilitant la recerca, la divulgació i la preservació de la memòria històrica.

El cicle de conferències, dissenyat per posar en relleu el valor dels arxius i els documents que conserven, inclourà la participació de destacats experts. Aquests professionals compartiran les seves experiències i coneixements sobre com els arxius es poden utilitzar en diferents camps d’investigació i aplicació pràctica.

Les sessions es duran a terme al Museu d’Altafulla a les 18:00 hores, amb entrada lliure per a tothom i sense necessitat d’inscripció prèvia. Aquesta iniciativa no només promou la difusió del coneixement sobre els arxius, sinó que també busca conscienciar sobre la importància de preservar els documents històrics per a les futures generacions.

El programa

24 Maig
Dra. Alba Alonso Mora. Identitat i arxius: revalorització del patrimoni a través dels arxius i la innovació docent.

7 juny
Dra. Neus Roig Pruñonosa. La dificultat d’accés als arxius: el cas del tràfic de nadons.

20 setembre
Dra. Patricia Terrado Ortuño. Pedra, arxius i paper. La interdisciplinarietat en la recerca històrica.

18 d’octubre
Axel Baiget Morreres. Quan l’arxiu ens parla de l’oblit: memòria històrica i arxius.