2 min.
image_pdfimage_print

Els menors tutelats han iniciat un curs que inclou alfabetització, català, coneixement de l’entorn i accés al mercat laboral. / Foto: ESEP

 

La regidoria de Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament d’Altafulla, en col·laboració amb l’Escola Superior d’Ensenyaments Professionals (ESEP) i l’organització Intress, ha posat en marxa un nou programa educatiu destinat a menors tutelats de diferents orígens.

Aquest projecte s’integra dins del Pla de segona acollida, que té com a finalitat reforçar els programes d’aprenentatge de la llengua i altres activitats que els joves han iniciat des de la seva arribada a Altafulla el desembre de 2023.

Els joves, que resideixen a l’alberg Casa Gran d’Altafulla, començaran un curs de 340 hores que inclou alfabetització, català, coneixement de l’entorn i accés al mercat laboral. A més, participaran en activitats esportives per fomentar hàbits saludables i la integració social.

El nou programa es durà a terme a l’Escola d’Adults d’Altafulla i s’ha dissenyat per atendre les necessitats específiques dels menors tutelats. El curs ofereix formació en llengües, eines informàtiques bàsiques, comunicacions escrites, compres en línia, organització del temps, coneixement de les administracions públiques, sistema sanitari, documentació bàsica, introducció al sistema educatiu actual i inserció laboral.

L’objectiu principal és equipar aquests joves amb les eines necessàries per a una integració completa i activa a la societat, promovent la convivència i el respecte mutu a través de l’educació i la formació.

Amb el suport de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Altafulla, aquest programa es realitzarà a l’Escola d’Adults d’Altafulla en horari de matins de dilluns a dijous i s’estendrà fins a final d’any.

L’Ajuntament d’Altafulla reafirma així el seu compromís amb el benestar i el desenvolupament dels joves, esperant que aquest programa serveixi com a model per a futures iniciatives d’integració social.

ESEP, que actualment gestiona l’Escola d’Adults al municipi, aporta la seva experiència de més de 30 anys en el camp de l’educació i la formació per al desenvolupament d’aquest projecte innovador.

Sobre ESEP

ESEP és un centre de formació professional homologat pel Departament d’Educació i centre col·laborador del SOC. També és una entitat organitzadora de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (FUNDAE), punt d’informació i orientació de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professional de Catalunya i centre ACTIC. Ofereix cicles formatius, certificats de professionalitat, formació no formal i formació en divulgació i cultura general. El seu objectiu és satisfer les necessitats de qualificació professional per a una millor competitivitat en el mercat global.