2 min.
image_pdfimage_print

No sabem encara com serà aquesta temporada turística però l’estiu passat, Altafulla va serla destinació preferida entre els turistes de la Costa Daurada. Òbviament, com hi havia el confinament, hem de parlar de turisme de la zona que va ser el qui va evitar una catàstrofe major al sector del turisme.

Les dades són de l’estudi sobre les característiques de la demanda turística que han rebut les diferents modalitats d’allotjament – hotel, càmping i establiments de turisme rural– de la marca Costa Daurada, elaborat per Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya i encarregat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Dels resultats de l’estudi se’n desprèn que un 18,6% dels enquestats van venir a Altafulla a passar les seves vacances, un 17,9% van optar per Tarragona i el 14,4% per Cambrils. Per sota hi ha altres destinacions com Salou, Torredembarra, Roda de Berà, Reus o Vila-seca.

Amb les dades a la mà i fent un perfil del turista mitjà, aquest va gastar-se un 200 euros de mitjana durant la seva estada, uns 80 menys que l’estiu de 2019. Un 85% buscava la platja, relaxar-se i descansar o passejar amb calma; l’estada mitjana va ser d’entre 1 i 7 dies, un 80% van contractar amb antelació el seu allotjament i, derivat del Covid-19, la pandèmia no els va condicionar l’elecció de la destinació en un 35% dels casos.

També es confirma que pràcticament tots els turistes recomanarien i repetirien la visita a la destinació escollida. Com dèiem abans, aquestes dades són de l’any passat, sempre pendents del què succeirà enguany.