< 1 min.
image_pdfimage_print

És innegable que Joan Margarit ha estat un dels principals poetes d’aquestes últimes cinc dècades a Catalunya i també a nivell estatal. Per això, i sobretot per difondre la seva extensa i excel·lent obra, neix la nit de la poesia dedicada a ell i la seva obra que tindrà lloc el dissabte 26 de febrer a Altafulla.

La nit de Joan Margarit sorgeix de mans de l’escriptor i tallerista de literatura Pere Inglés i de l’associació cultural Etcètera. La unió dels dos ha permès tirar endavant aquesta iniciativa que es farà al gastrobar Faristol a partir de les 20.30h. L’actor tarragoní Josep Maria Piñol teatralitzarà la figura de Joan Margarit en una breu intervenció que obrirà el vespre literari per donar pas a les poesies que seran llegides per quatre poetes i poetesses del camp de Tarragona i d’Itàlia.

L’espectacle inclourà petits espais musicals, a càrrec del violinista Xavier Macaya i el guitarrista Joan Pujol, que posaran banda sonora a les paraules de poeta segarrenc mort el 16 de febrer de l’any 2021. L’obra de Joan Margarit, que en origen es va publicar sempre en català i castellà, ha estat traduïda al francès, anglès, rus, hebreu, alemany, portuguès i eusquera.