Aquell dia en que Altafulla va presentar-se a Altafulla

Amb la presència d’un nombrós públic, es presentava aquest diumenge al gimnàs de l’escola la Portalada la sèrie que porta el nom del municipi: Altafulla. Es tracta d’una creació audiovisual coordinada per dos joves directors, el Marc Comabella i la Mireia Ferré, que s’ha envoltat d’un equip de quasi 200 persones per dur a terme els 4 capítols que configuren la sèrie i que tenen una durada de 40 minuts cadascun.

La sèrie, amb un marcat caire amateur i un pressupost molt humil de no ha superat els 6.000 euros segons els responsables del projecte, inclou en bona part de les localitzacions exteriors els racons sempre especials i únics d’Altafulla.

Moment de la presentació de la sèrie al gimnàs de l’escola la Portalada.

L’acte de preestrena de la sèrie a Altafulla va anar a càrrec de la periodista Elisabet Carnicé qui va anar presentant a part de l’equip tècnic tot fent una juguesca amb màximes catalanes com aquell “qui perd el seus orígens, perd la seva identitat” que tothom situa a Catalunya però té el seus orígens (mai millor dit) en Sant Tomàs d’Aquino; o el popular lema casteller “força equilibri, valor i seny”.

El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, aprofitava la seva intervenció durant l’acte de presentació per recordar que a Altafulla s’han vist molts projectes audiovisuals, de les arts, anuncis, sessions fotogràfiques de cotxes d’alta gamma però mai s’havia vist una sèrie que portés el nom del poble. Molinera va afegir que “cal estar molt contents que un col·lectiu jove hagi tirat endavant aquest projecte, sobretot perquè normalment el jovent està al punt de mira i es diu que no fan res o fan ben poc, de manera que aquest grup de joves que han fet la sèrie i a més han convençut a 200 persones més durant cinc anys per fer-ho possible, és un exemple clar que tot és possible”.

Per la seva part, el codirector de la sèrie Marr Comabella, manifestava que la satisfacció de poder estar a Altafulla presentant oficialment el projecte ja enllestit i especialment perquè “s’ha estat treballant molt a fons i de manera constant en una idea que ha estat bonica i agradable de desenvolupar. Nosaltres coneixem a poca gent d’Altafulla i amb aquest acte de presentació posem a l’abast de tothom el fet de conèixer-nos tots”.

Altafulla, com explicava fa pocs dies el seu codirector Marc Comabella en una entrevista en aquesta revista, és una obra que parla de la vida a peu de carrer alhora que aborda temes profunds i introspectius dels que des de sempre han fet girar les vides amb noms i cognoms. Secrets, mentides, sentiments, amistat, la recerca del jo, el joc de l’amor i els lligams més inesperats.