< 1 min.
image_pdfimage_print

L’Horta dels germans Blanch d’Altafulla es convertirà aquest dijous en l’escenari d’una iniciativa solidària destinada a reduir el malbaratament alimentari i ajudar aquelles persones que necessiten suport per a una alimentació saludable. La Fundació Espigoladors ha organitzat una jornada per espigolar tomàquets excedents que, per diverses raons, no tenen sortida comercial i que, en lloc de ser desaprofitats, es destinaran a qui més ho necessita.

Aquesta acció té com a objectiu aprofitar aquells productes del camp que no compleixen amb els estàndards estètics o de mida requerits per a la seva venda en botigues o mercats. Malgrat això, aquests tomàquets són perfectament vàlids per al consum humà i poden ser una font valuosa d’aliments per a aquelles persones que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica.

La jornada comptarà amb la participació de voluntaris experimentats, així com amb la incorporació de nous col·laboradors que rebran una breu formació per a realitzar aquesta tasca.

D’altra banda, aquest mateix dijous, la Fundació Espigoladors oferirà un taller de cuina d’aprofitament en col·laboració amb Càritas d’Altafulla. Aquest taller té com a finalitat ensenyar com aprofitar aliments que sovint queden oblidats a la nevera i que poden ser reaprofitats en delicioses receptes. El taller se celebrarà a la seu de Càritas i ja compta amb la participació de membres d’aquesta entitat, els quals estan compromesos en la lluita contra la fam i el malbaratament alimentari.