2 min.
image_pdfimage_print

Foto de la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona. Foto: Jobove

Quan el sol marxa, apareixen les ombres. En la foscor, l’iris es dilata i entra més llum als ulls. La visió nocturna millora i som més sensibles al nostre entorn. Des de l’inici dels temps, la societat reserva el final del dia per posar en comú les seves experiències, per parlar i debatre i, sobretot, per teixir històries i deixar volar la imaginació. Amb la foscor, arriba el temps de descobrir relats vespertins plens de misteri, de confidències i records.

Donem la benvinguda a la tardor amb la segona edició de les Nits Literàries que, en aquesta ocasió, es durà a terme a la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona. L’any El 1923 es descobria aquest monument, un dels més emblemàtics de Tarragona. Les Nits literàries volen contribuir a aquesta commemoració per valorar el monument, un dels cementiris tardoromans (segles III-V dC) millor coneguts i conservats de l’imperi romà.

En aquesta nova edició, que es durà a terme els dies 19 i 26 d’octubre a partir de les 21 hores, descobrirem aquest espai de la mà d’escriptores i escriptors del Camp de Tarragona que han construït les seves històries amb la nit com a protagonista i també com a espai físic i temporal. Us oferim un passeig acompanyat de les últimes hores del dia, de la mà d’escriptors veterans i novells que han buscat inspiració en les hores fosques i amb música en directe.

El recorregut reviu la tradició ancestral d’explicar històries a prop del foc de la mà dels autors i autores de casa nostra.

Ens acompanyaran l’actor i presentador Fermí Fernàndez, que guiarà els assistents a través de la foscor, juntament amb les intervencions dels escriptors i escriptores Toni Orensanz, Alba Camarasa, Fina Anglès, Salvador Balcells, Misael Alern i Raquel Estrada.

A més, també ens guiaran en el trajecte les narracions d’autors de casa que han evocat la foscor en els seus textos. És el moment de gaudir de les lletres d’autors del Camp de Tarragona dels que celebrem commemoració com Jaume Vidal Alcover, el Rector de Vallfogona, Àngels Cardona i Xavier Amorós i la música en directe la signarà el violinista Raül Contreras.

 

PROGRAMA

  • Dijous 19 octubre a les 21 h: Llegeixen Alba Camarasa, Raquel Estrada i Toni Orensanz.

  • Dijous 26 octubre a les 21 h: Llegeixen Misael Alern, Salvador Balcells i Fina Anglès.

 

INSCRIPCIONS

-Activitat gratuïta. Places limitades. Inscripcions per correu electrònic a bptarragona.cultura@gencat.cat o presencialment a la Biblioteca o al 977 24 03 31