2 min.
image_pdfimage_print

“Kilim” és una de les obres que es podran veure a l’exposició.

 

El Centre Cívic Parc Sandaru, a Barcelona, acollirà a partir d’aquest proper 4 de desembre la mostra pictòrica “Sin tapujos”, de l’artista Raul Sánchez. Es tracta d’una mostra d’art inclusiu, lliure d’etiquetes com defineix el seu propi autor, amb síndrome de Down, que ha decidit precisament no amagar res i mostrar el seu art en la màxima esplendor.

Sin tapujos, doncs, és la manera com el Raul pinta la realitat que l’envolta, amb un llenguatge especialment colorit que contrasta amb el món gris que tothom s’imagina per a les persones amb capacitats especials, com ell.

La mostra recull una selecció d’obra pictòrica agrupada pels interessos temàtics principals de l’artista i que són els camins,  els peixos i els retrats. El muntatge expositiu imaginat per Quei15ARTgallery i Alfons Sánchez, pare i mentor del Raul, aporta una lectura critica per conscienciar de les mancances institucionals, publiques i socials, a l’hora de donar visibilitat a aquest talent diferent.

Cartell de la mostra pìctòrica del Raul Sánchez.

 

Estem davant d’una exposició que defensa la inclusió com a dret fonamental de les persones amb discapacitat, reivindicant espais no segregats, normalitzats, sense estigmes ni etiquetes i d’apropament a la cultura.

Paral·lelament  a l’exposició, s’oferiran activitats de descoberta i sensibilització per apropar-se a l’univers del Raul, com ara el Trencaclosques 1001 colors, una pràctica de pintura i sensibilitat o una proposta de creació d’un dibuix a partir d’altres dibuixos d’animals inventats.

La inauguració tindrà lloc el mateix 4 de desembre al Centre Cívic Parc Sandaru, a ls 19h, i es prolongarà fins el 4 de gener.