“Bastonades” per a tothom als versots dels Diables d’Altafulla

La tradició marca que els versots d’una festa major siguin irònics, sarcàstics, corrosius amb mesura, contundents i colpidors, amb dosi de realisme i aquella altra que et permet dir -un sol dia a l’any- coses que mai diries la resta dels dies. Els versots d’enguany a Altafulla, organitzats pel Grup de Diables, no han decebut pas i han repartit estopa de la bona, sempre dins del marc esmentat, per a tothom.

Imatge de la part final dels versots d’Altafulla.

Els dels més petits s’han centrat amb les mesures del Covid, totes aquelles coses que ara han de fer els alumnes quan arriben a escola, quan són a classe i al patí; i especialment en tot allò que no poden fer i moltes de les coses que no volen fer. La principal, com els adults, portar la mascareta.

Si parlem dels Diables i els pecats capitals a càrrec del Grup de Diables d’Altafulla, han començat rebent els actuals co-alcaldes i la gestió municipal, s’ha parlat i molt del Covid i les normes, s’ha recordat que la recollida selectiva amb Foment no funciona i s’ha assegurat que l’actual oposició a l’ajuntament té un nivell molt baix.

No s’ha salvat dels versots i la critica la polèmica terrassa del Marítim que aquest estiu ha estat trista protagonista, l’enquesta feta entre els usuaris de les platges altafullenques o l’actuació -de fet als versots es parlava d’inoperància- amb el tema dels okupes.

A la part final s’ha posat èmfasi en recordar que la cultura no és culpable dels contagis del Covid i s’ha fet un repàs dels famosos nouvinguts com el cantant dels Pets, Lluis Gavaldà; el director de cinema Juan Cruz; i l’actor Joel Joan.

Per tant, i com indica del titular d’aquesta noticia, els versots van repartir llenya a tort i dret perquè, en cas contrari, ni són versots ni són res. Si els voleu veure, aquí teniu les dues sessions de versots per gaudir que el mateix Grup de Diables d’Altafulla han penjat a Youtube.