2 min.
image_pdfimage_print

 

Publicar una bona novel·la sempre és necessari i més quan promet ser una obra de qualitat, com la nova proposta del filòleg, editor i activista Jordi Martí Font. La nova criatura literària del Jordi, que ja té enllestida i ara és en fase de micromecenatge, és “Secondina, crònica de la putrefacció”. El fil narrador promet ja que ens parla de màfia, por, lluita, vestigis i altres elements que, sumats, han de captivar a la força al lector o lectora.

La novel·la la publicarà l’editorial Pol·len i necessita ara l’impuls dels mecenes que li donin suport i la facin possible a través de la campanya iniciada a Verkami i que, com és lògic, tindrà recompenses diverses en funció de l’aportació econòmica. Podeu fer la vostra aportació en aquest enllaç.

Sobre la novel·la

Pere Porter, el protagonista, és un periodista vingut del món rural i que amb els anys havia aconseguit treballar a el Diari, diari del règim, relator del poder de l’Arquebisbat, la Petroquímica i els rics secondins. Al cap d’uns anys crea un mitjà alternatiu, Les Portes, per desemmascarar les corrupteles del govern local de l’alcalde SetmanaSanta i els seus. No ho fa sol, l’acompanya un dels grups de l’oposició i l’escalf que aconsegueix de viure la nit secondina, la dels bars i amistats com la que contrau amb la Nas, una filòloga rebel.

El combat contra les forces ocultes i institucionals a la ciutat romana no serà fàcil, i en el camí sorgiran criatures desconegudes, personatges entranyables i crims sense esclarir. L’obra, corregida per Elena Lázaro per Pol·len Edicions, està escrita en tres actes i amaga un final sorprenent, majúscul.

Sobre l’autor

Doctor en Filologia, professor d’Arts Escèniques, Llengua Catalana i Literatures, editor de Lo Diable Gros, periodista i activista social. Viu a Marçà, al Priorat. Anarcoindependentista, és membre de la Confederació General del Treball (CGT) i altres organitzacions, i ha estat membre de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP). Prolífic de mena, escriu a premsa, al seu blog de Vilaweb, i ha publicat diversos llibres de poesia, articles de premsa i assaig. Aquesta és la seva segona novel·la.