2 min.
image_pdfimage_print

Catalunya compta aquest 2021 amb 119 banderes blaves que reconeixen internacionalment la qualitat de les platges i els ports esportius, tal com ha anunciat aquest dimarts l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC). El jurat internacional Bandera Blava 2021 ha distingit 97 platges catalanes, 31 a la demarcació de Barcelon, 29 a Tarragona, 26 a Girona i 11 a les Terres de l’Ebre. Aquesta xifra suposa dues platges més que l’any anterior.

Entre el llistat de platges catalanes hi ha la d’Altafulla que comptarà doncs una temporada més amb la distinció Bandera Blava, que reconeix internacionalment la qualitat de les platges, i que valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.

L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric.

En el cas d’Altafulla, el reconeixement coincideix amb l’execució del pla de gestió ‘Altafulla Platja Viva’, una iniciativa que pretén la gestió sostenible de la platja potenciant la protecció natural davant les llevantades i l’amenaça del canvi climàtic així com el manteniment de les activitats econòmiques i l’ús social del nostre front marítim.

Per altra part, hem de celebrar també que l’entitat l’Hort de la Sínia, ha estat reconeguda un any més com a Centre Blau, ja que reuneix els requisits de centre de visitants i aula de natura requerits i perquè inclou entre els seus objectius i activitats l’educació ambiental relacionada amb els ecosistemes litorals i el desenvolupament sostenible.

RELACIÓ DE TOTES LES PLATGES ESPANYOLES AMB BANDERA BLAVA