3 min.
image_pdfimage_print

 

Arran del comunicat emès fa poques hores pel Grup de Diables d’Altafulla, responsables dels versots dels Diable petits, i atès que en un dels seus punts al·ludeix a aquest mitjà acusant-lo d’exercir mala praxis periodística, volem matisar el següent:

  1. Des de la seva fundació, el setembre de 2020, aquesta revista no ha abordat mai temes vinculats amb la política, els polítics i els partits. Només es parla de cultura, antítesi de la política.
  2. Mai s’han publicat noticies relacionades amb opinions de representants polítics ni que esmentessin publicacions seves a xarxes socials (posts, piulades…) i hem demanat sempre que no se’ns etiqueti a cap de les discussions que els partits i els seus representants mantenen entre ells per plaer, poder o altres motius.
  3. La nostra tasca ha estat rigorosa, imparcial i professional en tot moment, tot i saber que aquells que avui “manen i et riuen” demà poden ser la oposició i “mossegar-te”.
  4. Defensem en tot moment a tots els nostres articulistes independentment de la seva opinió i contingut dels seus articles dels quals en són responsables únicament ells.
  5. Hem estat i som independents en tot moment perquè no hem rebut mai, ni la rebrem, cap aportació econòmica municipal que ens pugui lligar o redefinir part del nostre camí. Nosaltres, no.
  6. Donem el màxim suport als/les responsables dels tres centres educatius del municipi que han estat durament criticats pel Grup de Diables d’Altafulla per evidenciar el seu malestar amb el contingut dels versots.
  7. Com ha expressat avui el periodista Òscar Ramírez Dolcet -articulista però també editor i propietari de la revista Altafulles.cat- lamentem que el Grup de Diables d’Altafulla no tingui a prop o a les seves files a cap professional del sector de la comunicació i/o el periodisme que els faci entendre que les que es contrasten són les noticies i no els articles d’opinió on s’hi expressen punts de vista.
  8. Com a mitjà de comunicació dedicat a la creació de continguts culturals i de promoció d’aquests, rebutgem el contingut de l’acte dels versots dels Diables petits atenent que és ple de manques de respecte cap a persones concretes, que inclou insults i desqualificacions. Tant si ho han escrit els pares per als seus fills com si ho han escrit els fills amb la permissivitat dels seus pares, el text és reprovable i demostra poc seny, cap sentit de l’humor i un nul calat intel·lectual.
  9. No alimentarem més aquest petit incendi que alguns volen generar d’una forma sectària i partidista per a les minories que els segueixen als seus perfils socials, ni publicarem cap informació relacionada amb el Grup de Diables d’Altafulla fins que aquesta entitat no emeti una rectificació pública sobre les acusacions de mala praxis abocades sobre el nostre mitjà.
  10. Agraïm el fet de saber que l’article publicat per Òscar Ramírez Dolcet el passat 14 de novembre hagi tingut una molt bona acceptació entre els altafullencs i altafullenques que ens han fet arribar la seva opinió i suport a través de whatsapp, per correu o per via privada a les xarxes. Molts d’ells i elles formen part de la comunitat educativa, dels cercles culturals i també són membres del Grup de Diables amb els qui discrepen per la polèmica lectura dels versots. La cultura ha d’anar sempre per sobre d’actituds matusseres.