2 min.
image_pdfimage_print

Imatge: Jacobo Maleriro

 

Algunes vegades, la llibertat de viatjar sense restriccions pot ser tan valuosa com un tresor. Ara mateix, el poder de viatjar sense visa es concentra en sis nacions que han estat nomenades com a propietàries del passaport més poderós del món: Alemanya, Espanya, França, Itàlia, Japó i Singapur. Els titulars d’aquests passaports tenen l’oportunitat de recórrer 194 països sense necessitat de tramitar una visa prèvia, segons la consultora Henley & Partners, que elabora anualment un rànquing dels millors passaports del planeta en funció del nombre de destinacions accessibles sense visa.

La segona posició l’ocupen Finlàndia, Suècia i Corea del Sud, amb passaports que obren les portes a 193 destinacions diferents. Mentre que els ciutadans austríacs, danesos, neerlandesos i irlandesos gaudeixen de la llibertat de viatjar a 192 països sense haver de sol·licitar una visa prèvia.

A Llatinoamèrica, el país que es destaca per tenir el passaport més potent és Xile, que permet l’accés a 177 destinacions sense requerir una visa. A continuació se situen Argentina i Brasil, amb 174 i 173 països accessibles, respectivament, per als seus titulars.

Però no tothom té la sort de gaudir d’aquesta llibertat de moviment global. Al final de la llista, que analitza un total de 199 passaports, hi trobem Pakistan, Iraq, Síria i Afganistan. Aquest últim permet l’accés sense visa a només 28 països, una xifra significativament més baixa en comparació amb els seus homòlegs més potents.

Aquest rànquing dels passaports més poderosos és un recordatori de les diferències en la llibertat de viatjar a través del món. Per a aquells que tenen la sort d’ostentar els passaports dels països més ben classificats, es pot viure una experiència de viatge sense fronteres. No obstant això, també ens recorda la importància d’abordar les qüestions de visa i les desigualtats en la mobilitat internacional per garantir que tothom tingui l’oportunitat de gaudir del món en la seva plenitud.