3 min.
image_pdfimage_print

Una part fonamental d’una carrera universitària és, en la majoria d’especialitats i matèries, la de les practiques. Si és cert que l’estudiant es nodreix d’una part teòrica necessària per a la comprensió d’allò que la formarà, ho és també que sense el treball de camp es perden essències que més tard fan falta.

Aquests dies la Xènia Mas, la Vicki Viana, i la Judith Mata, estudiants de segon curs de Comunicació Audiovisual de la URV, han treballat intensament en l’execució d’un teaser (el document de mostra que aixeca expectació) que farà de presentació prèvia d’un projecte que han elaborat.

Moment de la gravació del teaser amb les joves directores donant instruccions.

Elles van ser seleccionades després de presentar la seva proposta juntament amb altres de companys de classe i ara, amb el teaser, provaran sort prenent part a un concurs que ha convocat el Clúster Audiovisual de Catalunya del qual en formen part empreses i institucions del sector.

La Xènia té clar que “cal fer aquest tipus de projectes per tirar endavant la carrera en aquella fase més pràctica, perquè vas sumant experiència i a més obres portes com, en aquest cas, amb els qui formen part del clúster”.

La Judith hi afegeix que “sempre és bo que al currículum hi surti que has tingut iniciatives com aquesta de presentar-nos a un concurs i fer aquest teaser, perquè al final tot suma i és bo que vegin què has fet i sàpiguen que t’has mogut”.

D’esquerra a dreta, la Marta Pitarch i els dos altafullencs Dani Guerrero i Marc Gálvez.

Per a fer el teaser han convocat un càsting a través d’Instagram que ha tingut molt èxit. Demanaven joves amb aparença universitària i s’hi han presentat quasi una vintena de persones de Reus, Tarragona i Altafulla. Després han fet la tria i han donat un paper a cadascun dels quatre elegits. I així s’ha fet la gravació del teaser, a diversos espais d’Altafulla, des d’una casa particular a places i carrers.

La Blanca Tous, una de les actrius, explicava que ha pres part al càsting perquè se’n va assabentar i tenia ganes de provar això de ser actriu per un dia. En al mateix sentit s’expressava la seva companya Marta Pitarch qui de manera habitual participa a totes les activitats que pot de teatre i interpretació.

Els dos actors masculins escollits són dos joves altafullencs, el Dani Guerrero i el Marc Gálvez. El Dani ens deia que “sempre que puc passar una bona estona actuant, divertint-me i promovent la cultura m’hi apunto”. El Marc, per la seva banda, no amaga que es va presentar al càsting “per saber què se sent quan s’està actuant davant d’una càmera”.

Sigui per un motiu o per un altre, el destí ha sumat esforços i ha unit a aquest grup de joves que en un futur tindran una carrera però hauran hagut de passar moltes hores fent pràctiques i entenent que, com a la vida, tot té dosis de coneixement i teoria però també moments on cal jugar-se-la més i passar a l’acció.

El resultat final, el teaser, és aquest que podeu veure a continuacíó: