2 min.
image_pdfimage_print

Un article de Cesare Montaigne

La proposta d’aquest cap de setmana és temptadora perquè ens porta a pensar en una cambra amb vistes, un espai obert allò que puguis imaginar, amb els elements que t’aporten serenor. Chambre avec vue (habitació amb vistes) és el nom d’un disc que va publicar l’any 2000 el magnífic Henry Salvador, tot un mestre del món de la cançó.

És un disc ple de malenconia, nostàlgia boja, un crit a l’eterna joventut que Salvador fa als 83 anys i amb ganes de seguir fins que el cos aguanti sobre els escenaris. I així va ser fins l’any 2007, quan en un concert mític al Palau de Congressos de Paris es va acomiadar del seu públic amb 90 anys a l’esquena i encara amb dos mesos de vida per endavant perquè va morir al febrer del 2008.

Però, tornant a la cançó, aquesta mena d’himne a guaitar el paisatge, i buscar el que vulguem que ens faci feliços, és un regal musical únic a nivell vocal, musical i també visual. La música d’Henry Salvador és pausada i suau, la seva veu acompanya les notes amb calidesa i, en aquest cas, el vídeo que complementa la cançó també té molta bellesa.

La part més desconeguda de la cançó i el disc que porta el mateix títol, Chambre avec vue, és que va publicar-lo després de molts anys de silenci musical. Anys abans havia mort la seva primera dona, després es va tornar a casar i acte seguit va arribar una pausa que per als seguidors del cantant francès va semblar eterna i que, sortosament, va acabar per donar pas a més qualitat.