El BAOBAB (8): I DUBBI DELL’AMORE

Un article de Cesare Montaigne

L’amor provoca dubtes i cançons com la que us recomano aquest cap de setmana. Viatgem fins a Itàlia per conèixer a la seva autora, la Fiorella Mannoia. Si, és cert que al nostre país no és coneguda (estem acostumats a no apreciar el bon art) però al nostre país veí és tot un símbol de la música dels darrers anys.

Fiorella Mannoia en un dels seus concerts.

Aquesta autora romana, nascuda fa 66 anys i encara en actiu, ha fet treballs molt complets i la seva nòmina de temes d’altíssima qualitat és molt extensa. Recomano especialment que, si us agrada la cançó d’avui, escolteu el disc en directe Sud (2012) o el fins ara últim, Combattente (2016).

Pel que fa a la cançó escollida, i d’aquí la primera frase del meu escrit, és “I dubbi dell’amore”, és a dir “Els dubtes de l’amor”. La seva melodia, la lletra que és un dels elements més treballats per la Mannoia, i aquesta versió en directe, la fan especial.

El text, el fil argumental, parla de les possibles evolucions d’una relació de parella davant de situacions perilloses i complicades. Al final, com se’ns descobreix, tot són dubtes i res més.