2 min.
image_pdfimage_print

El Carnet Jove ha creat una nova beca per promoure l’accés dels joves al món professional de la gastronomia i la restauració. De la mà dels prestigiosos i reconeguts restaurants catalans Alkimia, centrat en la cuina catalana, i Disfrutar, especialitzat en cuina creativa, la nova beca permetrà que un jove seleccionat pugui fer estades formatives en pràctiques de tres mesos de durada a jornada completa a cadascun d’aquests dos establiments establerts a Barcelona (de setembre a desembre de 2024 a Alkimia i de gener a l’abril de 2025 a Disfrutar).

L’objectiu de la beca —remunerada amb 8.000 euros— és ajudar a joves que tinguin un bon coneixement en la pràctica de la cuina però que encara no hagin pogut entrar al món professional. D’aquesta manera, el Carnet Jove obrirà properament un període perquè tots aquells joves interessats puguin presentar les seves candidatures.

Les proves de selecció consistiran en fer una recepta a través d’un vídeo, que s’haurà d’argumentar per explicar-ne el contingut. Així mateix, els candidats hauran d’enviar un qüestionari sobre les motivacions per participar a la beca i un currículum amb les dades acadèmiques i professionals.

Una comissió de valoració integrada per cinc persones expertes dels restaurants Alkimia i Disfrutar, externes i de l’Agència Catalana de la Joventut —entitat que gestiona el Carnet Jove— escolliran un total de cinc candidats finalistes. Aquests candidats hauran de passar unes darreres proves pràctiques que serviran per a seleccionar la persona que finalment serà la beneficiària de la beca.