2 min.
image_pdfimage_print

Imatge del carrer Major ple de pesones interessades en la figura de Balcells.

Desenes d’altafullencs i altafullenques no es van volar perdre l’homenatge que el Centre d’Estudis d’Altafulla va organitzar aquest passat dissabte va retre a la figura de l’artista J.A. Balcells. En format de llibre que recull la seva vida i obra, explicada per gent que el va conèixer i tractar, aquest reconeixement ha arribat just quan es celebren vint anys de la mort del personatge. Les escales del carrer Major es van omplir per escoltar les intervencions de l’Agustí Martí, el Fonxo Blanc i el Salvador Antón, tres altafullencs que van explicar tres conceptes ben diferents de la figura de Balcells: l’artista que va saber fer la crònica social del poble dibuixant-la i pintant-la, l’altafullenc que recorria tot el municipi i que en coneixeia a la seva gent o, per altra part, la persona més propera als altres que s’apassionava per tot i es donava des del cantó més humil.

També va aportar el seu gra de sorra l’artista Laura Pijoan, qui va conèixer a Balcells amb qui, va assegurar, tenia una relació d’amor-odi que els portava a estar junts i trobar-se les diferències de manera constant, a discutir però sense estar massa lluny l’un de l’altra i sempre sabent que allò no els allunyava de manera permanent.

Cal destacar que el president del Centre d’Estudis d’Altafulla, Josep Magriñà, va ser l’encarregat d’obrir i tancar l’acte, moment que va aprofitar per agraïr la presència de la família de J.A. Balcells a l’acte i la seva disponibilitat en aportar tot el què han pogut per fer possible el llibre.

El públic, fullejant el llibre mentre aquest es presentava.

 

Els socis del Centre d’Estudis d’Altafulla van rebre un exemplar del llibre de regal, una obra que -com es va dir el dissabte- feia falta a Altafulla. El llibre, que té 100 pàgines i recull imatges de 108 obres de Balcells capturades per Josep Borrell, és fruit d’un treball molt coral amb les col·laboracions, cadascun d’ells parlant d’aspectes diferents vinculats amb l’artista, de Joan Carnicer Torrent, M. Teresa Balaguer, Salvador-J Rovira, Fonxo Blanc, Agustí Martí, Laura Pijoan, Jaume Calatayud, Toni Balcells i Salvador Antón.

 

L’obra de Balcells queda ben recollida, com tots els aspectes de la seva vida, en aquest llibre del Centre d’Estudis.