2 min.
image_pdfimage_print

El Centre d’Estudis d’Altafulla ha programat una intensa agenda d’activitats per aquest primer semestre del 2023 per als seus socis i sòcies, una oferta per a tots els gustos amb conferències sortides després de tancar un any que ja ha estat també intens per a l’entitat.

Així, i dins del cicle de conferències que es proposen, el proper 27 de gener a les 19h, Francesc Burjachs parlarà sobre els paleopaisatges de l’entorn d’Altafulla. Una hora més tard i el mateix dia, M. J. Ortega farà una xerrada sobre els paisatges històrics inclosos a la xarxa de camins. Al dia següent, l’activitat continuarà a una excursió pels camins de l’entorn d’Altafulla.

Al febrer, la temàtica escollida serà l’aigua. El dia 10 hi haurà dues xerrades, la primera a les 19h a càrrec de Roger Ruiz i sobre la inundabilitat d’Altafulla. La segona la farà, a les 20h, Hèctor Hernández i tractarà sobre la reconstrucció del Vinyet i la Vinya Gran. El propi Hernández coordinarà la sortida del dia següent, 11 de febrer, a la bassa experimental del Vinyet.

El 24 de febrer Teresa Soler parlarà sobre la història de la platja (19h) i Narcis Carulla abordarà la temàtica de la geomorfologia de la platja (20h) per tancar el cap de setmana amb una passejada el dia 25 pel Cal Vitali i la Roca de Gaià.

El 3 de març hi haurà tres xerrades tot i que més breus. La primera (19h) sobre reptes ambientals per Altafulla a càrrec d’Eduard Soler, la segona (19.30h) sobre el paisatge com a patrimoni amb J.M Palet; i la tercera a les 20h amb Josep M. Prunera i per parlar de canvis climàtics.

Les activitats del Centre d’Estudis d’Altafulla seguiran i seran encara més diverses a partir del març. El dia 4 hi haurà assemblea general ordinària de socis, el dia 12 calçotada a Bonastre, el 22 d’abril es presentarà el número 47 dels Estudis Altafullencs i el dia de Sant Jordi, l’entitat prendrà part a la fira de Sant Jordi. Del 27 d’abril a l’1 de maig, el Centre proposa als seus socis i sòcies una sortida a Còrdova, el 20 de maig una visita per la colònia tèxtil de Cal Vidal, a Puig Reig; i el 3 de juny es durà a terme el 9è Memorial Dr Manel Chiva Royo.

Per als qui no siguin socis o sòcies de l’entitat, dir-los que val molt la pena i que poden demanar informació al correu cestudis@tinet.org