2 min.
image_pdfimage_print

Cartell de la presentació de l’opuscle.

 

En un esforç per compartir la rica història i la inigualable bellesa de la Capella dels Dolors a l’Església de Sant Martí d’Altafulla, el Centre d’Estudis d’Altafulla ha editat un opuscle que es s’ha presentat públicament aquest dimecres. Amb aquesta iniciativa, es pretén no només donar a conèixer aquesta joia arquitectònica i religiosa, sinó també convidar la comunitat local i visitants a fer-se partícips d’aquest espai històric i col·laborar en la seva conservació i millora.

L’opuscle, escrit pel conegut historiador local Salvador J. Rovira, consta de quatre pàgines que ofereixen una visió completa de la Capella dels Dolors i la seva importància en el context de l’Església de Sant Martí. Entre els temes tractats es troba una detallada descripció del retaule, les portes que donen accés a la sagristia i al cambril, les pintures i fins i tot la tomba que acull les restes d’Antoni Martí i Franquès, una figura destacada de la història local.

L’opuscle no es limita només a les paraules; també inclou imatges que permeten als lectors fer-se una idea més precisa de la bellesa i la singularitat de la capella. A través de les fotografies, els interessats poden observar detalls com l’estat actual del terra de l’espai, que lamentablement ha patit danys a causa de les goteres.

Una de les motivacions principals d’aquesta iniciativa és la recaptació de fons per a la conservació i la millora de la Capella dels Dolors. Es preveu que les vendes de l’opuscle serveixin com a font d’ingressos inicials per abordar les necessàries reparacions, i s’espera que la comunitat local i els amants del patrimoni contribueixin amb possibles donacions futures.

La presentació d’aquest document és un pas important per garantir que la Capella dels Dolors continuï sent una part viva de la història d’Altafulla i una joia que es pugui gaudir per a les futures generacions. Amb aquesta oportunitat d’aprendre més sobre aquest lloc emblemàtic i contribuir a la seva conservació, els ciutadans estan cridats a fer seva aquesta iniciativa per assegurar que aquest tresor cultural continuï brillant amb tot el seu esplendor.