2 min.
image_pdfimage_print

cartell provisional del festival Di(vi)nes d’enguany.

 

El Festival Di(vi)nes, una iniciativa impulsada durant set anys per l’Associació Cultural Etcètera, amb seu a Altafulla, prendrà una nova direcció aquest any, obrint-se a altres ciutats per mostrar-se al públic i marxant d’Altafulla on s’ha celebrat els últims tres anys. Amb tot l’entitat aposta pel Baix Gaià i els concerts tindran lloc a municipis de la zona que aviat es coneixeran.

L’organització ha anunciat que enguany el certamen no farà parada a aquest municipi, però mantindrà el lligam amb Reus, tot i que en una versió més compacta amb només una sessió en lloc de les dues tradicionals.

El Festival Di(vi)nes va néixer al 2017 amb l’objectiu de donar veu a l’art i la creativitat en clau femenina i destacar el talent de dones artistes, especialment en l’àmbit de la música i la literatura. L’entitat altafullenca va detectar una mancança en aquest àmbit en el mercat dels festivals, i va decidir emprendre aquesta iniciativa per cobrir aquesta àrea. En les seves edicions passades, el festival s’ha consolidat com una cita cultural imprescindible, posant en relleu la importància de les veus femenines en l’escena artística.

Ara, l’organització te clar que és el moment de prendre decisions importants per al futur del Di(vi)nes i argumenta que “el festival es farà a municipis on tenen millors vincles que a Altafulla, on pensem que hi ha més possibilitats i millors relacions de cara a un futur”.

La decisió presa per l’Associació Cultural Etcètera és la d’obrir-se a altres ciutats on, a més dels concerts, s’hi faran altres accions culturals relacionades amb el vi, la literatura i la música.

El Festival Divines d’aquest any està programat per a la segona meitat del mes de setembre, com és costum i reafirmant el seu compromís amb l’art en femení i amb la cultura local. Amb aquesta nova perspectiva, el Festival Divines busca arribar a nous públics i mantenir-se com una cita rellevant en l’escena cultural del sud de Catalunya.