2 min.
image_pdfimage_print

El Museu del Louvre de París, França, segueix sent el més visitat del món amb les dades publicades recentment, que són del 2022 i les últimes que es coneixen oficialment. L’assistència va augmentar un 173%, passant de 2,82 milions de visitants el 2021 a 7,73 milions l’any següent. Els Museus Vaticans van ocupar el segon lloc del rànquing, amb 5,08 milions de visitants, un 215% més que l’any anterior. Completa el podi el Museu d’Història Natural de Londres, visitat el 2022 per 4,65 milions de persones.

A la llista dels deu museus més visitats el 2022 hi ha lloc per a un espanyol: el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia de Madrid ocupa la desena posició. Concebut inicialment com una prolongació del Museu del Prado al cobrir el període des de finals del segle XIX fins a l’actualitat, la galeria compta amb obres d’artistes com Dalí, Picasso o Miró. El 2022 va rebre 3,06 milions de visitants, un 84% més que el 2021.

El quart lloc l’ocupa el Museu Britànic de Londres (4,10 milions de visites), el cinquè és pel Museu Nacional d’Història Natural de Washington i els segueixen, per ordre del nombre de visites, la Tate Modern de Londres, el Museu d’Orsay a Paris i el MOMA de Nova York.

Aquest augment significatiu de visites als museus pot ser un indicador de l’interès creixent pel patrimoni cultural i l’art a tot el món. El Museu del Louvre, amb la seva rica col·lecció que inclou la famosa Mona Lisa, segueix sent un lloc imprescindible per als amants de l’art i la història. Els Museus Vaticans, amb les seves impressionants obres d’art religiós, també atrauen a un gran nombre de visitants. I el Museu Reina Sofia de Madrid, amb la seva col·lecció d’art modern i contemporani, demostra que l’art espanyol té un lloc destacat en aquesta llista global.

Aquestes xifres posen de manifest la importància de la cultura i el patrimoni artístic com a motors de turisme i educació a nivell mundial. És un recordatori que els museus són llocs de descoberta i aprenentatge, i que sempre hi ha noves obres i històries per explorar. El fet que el Museu Reina Sofia hagi experimentat un augment significatiu de visitants és una prova del creixent interès per l’art contemporani i modern, i de la seva importància com a part vital de la cultura espanyola.