Amb l’arribada de l’estiu, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona reforça la seva activitat cultural amb una programació especial, “Estiueja al MNAT”, on viure experiències al voltant de la història i el patrimoni romà dirigides a tot tipus de públic.
La programació es va iniciar el passat 1 de juliol i s’allarga fins al 10 de setembre amb propostes ben variades: visites guiades, visites teatralitzades, propostes musicals i una nova activitat al voltant de la Necròpolis.
En el marc del centenari del descobriment d’aquest monument, el MNAT ofereix una nova proposta per gaudir d’aquest espai amb experiències diverses, a través dels Matinals a la Necròpolis, que consisteixen en una visita guiada al jaciment acompanyat d’una activitat cultural, com ara monòlegs, un banquet funerari i una dramatització de textos clàssics.
També torna un dels clàssics de l’estiu, la visita teatralitzada Caius i Faustina et conviden a la vil·la, a la Vil·la romana dels Munts (Altafulla), una activitat dirigida al públic general, on els propietaris de la vil·la fan d’amfitrions als visitants i els obsequien amb un petit aperitiu amb productes de la terra.
Entre les propostes musicals, destaca la sisena edició dels Concerts a Centcelles, que portarà durant els dijous del mes de juliol diverses propostes musicals de gran qualitat en el marc incomparable de Centcelles (Constantí).
L’edició consta de 4 concerts. L’Escola Municipal de música Rafel Gibert Recasens, de Constantí, dona el tret de sortida del cicle el dijous 6 de juliol. La seguirà l’actuació estel·lar de Maria del Mar Bonet amb Dani Espasa i Borja Penalba, el 13 de juliol, i el segueixen la pianista Noèlia Rodiles, el 20 de juliol, acabant amb Onnèagon Ensemble el 27 de juliol. El Cicle de Concerts a Centcelles està organitzat per l’Associació dels Amics de la Música de Constantí amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, Repsol i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.
Finalment, tornen les visites guiades al teatre romà, una activitat gratuïta que té com a objectiu donar a conèixer a la ciutadania com era aquest edifici d’espectacles, què s’hi feia, i quin era el paper que hi jugava dins la trama urbana. Les sessions es duran a terme els divendres, de 19 a 20 h, i s’oferirà una sessió complementària, de 20 a 21 h, subjecta a demanda.
Per a més informació del cicle podeu contactar al tel. 977 25 15 15, enviar un correu a mnat@gencat.cat o fer CLIC AQUÍ per accedir al programa d’activitats en PDF.