2 min.
image_pdfimage_print

Amb l’arribada de l’estiu, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona reforça la seva activitat cultural amb una programació especial, “Estiueja al MNAT”, on viure experiències al voltant de la història i el patrimoni romà dirigides a tot tipus de públic.

La programació es va iniciar el passat 1 de juliol i s’allarga fins al 10 de setembre amb propostes ben variades: visites guiades, visites teatralitzades, propostes musicals i una nova activitat al voltant de la Necròpolis.

En el marc del centenari del descobriment d’aquest monument, el MNAT ofereix una nova proposta per gaudir d’aquest espai amb experiències diverses, a través dels Matinals a la Necròpolis, que consisteixen en una visita guiada al jaciment acompanyat d’una activitat cultural, com ara monòlegs, un banquet funerari i una dramatització de textos clàssics.

També torna un dels clàssics de l’estiu, la visita teatralitzada Caius i Faustina et conviden a la vil·la, a la Vil·la romana dels Munts (Altafulla), una activitat dirigida al públic general, on els propietaris de la vil·la fan d’amfitrions als visitants i els obsequien amb un petit aperitiu amb productes de la terra.

Entre les propostes musicals, destaca la sisena edició dels Concerts a Centcelles, que portarà durant els dijous del mes de juliol diverses propostes musicals de gran qualitat en el marc incomparable de Centcelles (Constantí).

L’edició consta de 4 concerts. L’Escola Municipal de música Rafel Gibert Recasens, de Constantí, dona el tret de sortida del cicle el dijous 6 de juliol. La seguirà l’actuació estel·lar de Maria del Mar Bonet amb Dani Espasa i Borja Penalba, el 13 de juliol, i el segueixen la pianista Noèlia Rodiles, el 20 de juliol, acabant amb Onnèagon Ensemble el 27 de juliol. El Cicle de Concerts a Centcelles està organitzat per l’Associació dels Amics de la Música de Constantí amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, Repsol i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

Finalment, tornen les visites guiades al teatre romà, una activitat gratuïta que té com a objectiu donar a conèixer a la ciutadania com era aquest edifici d’espectacles, què s’hi feia, i quin era el paper que hi jugava dins la trama urbana. Les sessions es duran a terme els divendres, de 19 a 20 h, i s’oferirà una sessió complementària, de 20 a 21 h, subjecta a demanda.

Per a més informació del cicle podeu contactar al tel. 977 25 15 15, enviar un correu a mnat@gencat.cat o fer CLIC AQUÍ per accedir al programa d’activitats en PDF.