2 min.
image_pdfimage_print

Un estudi molt recent basat en dades recollides per la macroenquesta Statista Consumer Insights ha il·luminat un aspecte profundament humà: la passió per la lectura. A través d’un detallat gràfic, s’han revelat tendències fascinants sobre la prevalença de la lectura com a passatemps en diversos països al voltant del món.

Sud-àfrica emergeix com a líder indiscutible d’aquesta llista, amb la meitat dels enquestats que consideren la lectura com un veritable passatemps. Aquesta revelació posa en relleu la vitalitat de la cultura literària en aquesta regió.

No obstant això, altres nacions també destaquen en aquesta exploració. Espanya i Colòmbia comparteixen un impressionant 49% de la població que valora la lectura com a una activitat de temps lliure. Aquest resultat ressalta la profunda relació que aquestes comunitats tenen amb la paraula escrita.

A continuació, trobem Xile, amb un notable 48% dels enquestats que es declaren amants de la lectura, seguit per Argentina, on un respectacle 46% dels entrevistats consideren la lectura com un hobby fonamental.

Gràfica dels països i les preferències de lectura.

 

Però no tots els països comparteixen aquest fervor literari. Països com Japó i els Estats Units mostren xifres més modestes, amb només el 23% i el 37% dels enquestats, respectivament, que veuen la lectura com una activitat d’oci essencial. Aquesta disparitat pot reflectir diferències culturals i en el sistema educatiu.

A més de mesurar la prevalença de la lectura com a passatemps, l’estudi també va explorar els hàbits de compra de llibres en diversos països. En aquest aspecte, els enquestats a Mèxic i Perú han destacat, en un 46% dels casos, que havien comprat almenys un llibre en els dotze mesos previs al sondeig. Xile i Argentina segueixen de prop, amb un 43% i un 42% respectivament.

Aquesta investigació no només mostra els gustos literaris de diferents cultures, sinó que també ofereix una visió intrigant de la relació entre els lectors i la seva activitat preferida. La lectura, a més de ser un acte solitari, trenca fronteres i connecta persones en un teixit cultural compartit a escala mundial.