2 min.
image_pdfimage_print

Si busqueu castanyes recent torrades per esmorzar aquest dissabte, cruspir-vos-les després de dinar o guardar-les per les postres del sopar, atureu-vos a la paradeta que sis joves estudiants d’Altafulla han muntat tot just davant de la gelateria La Perla.

Els atrevits castanyers i castanyeres que han apostat per posar aquest punt de venda d’un dels productes més tradicionals de Catalunya, amb permís dels panellets en aquesta època o dels calçots en altres temporades de l’any, són la Sara, la Marina, la Paula, l’Àngel, el Pol i el Joan.

Els joves castanyers i castanyeres: l’Àngel, el Joan, la Sara, el Pol, la Marina i la Paula.

La Sara de Rivas, que fa de portaveu, explica que són “un grup d’amics que han decidit muntar la paradeta perquè, com enguany amb el Covid hi ha moltes limitacions d’activitats, teníem ganes de provar-ho, tot i que al principi no sabíem si vindria molta gent a comprar-nos o no”.

Segons la Sara l’experiència els ha sortit prou bé. Els diners que guanyin els estalviaran per a fer un viatge tots junts. De moment, i com hi ha fortes restriccions a la majoria de països, no saben encara on aniran ni quan podran fer el viatge.

Tots ells i elles tenen clara una cosa, com ens comenta la Sara, i és que “celebrar la Castanyada en lloc de Halloween és important perquè Halloween no és una festa catalana i cal apostar per les nostres tradicions”.

Per cert, com marca també la tradició, els bidons de metall fan de recipient per al foc que torrarà les castanyes que abans s’han tallat i posat en remull en aquesta paradeta dels joves altafullencs. La resta ja depèn de l’ull perquè una castanya no pot quedar molt crua ni passar-se de torrada. Des d’aquí donem fe que l’han encertat i tot estava al punt.

Si llegiu aquesta noticia abans del migdia, encara teniu temps d’escapar-vos a comprar-los castanyes. Estan bones, fareu tradició i els ajudareu a elles i ells a fer realitat el seu somni de viatjar plegats.