2 min.
image_pdfimage_print

Què passa quan fallen els sistemes o paràmetres mentals que ens sostenen? Com ho confronta cada generació i cada nucli social? Com es gestiona des del sistema sanitari aquest desafiament? Aquestes són algunes de les preguntes que el Brain Film Fest 2021, sota el lema Brain Crash, intentarà respondre al llarg de la seva nova edició que tindrà lloc del 18 al 20 de març a Barcelona però també amb una part online.

Els últims mesos han suposat un cop directe en la salut de la població de manera individual, col·lectiva i global, però a mesura que remetin els símptomes de la pandèmia vírica, la societat s’enfrontarà a les seqüeles psíquiques del trauma. Per això, a través de pel·lícules, post-screenings, i taules rodones, aquesta quarta edició de festival de cinema internacional dedicat al cervell obrirà unes reflexions sobre la importància i els reptes de la salut mental.

El Brain Film Fest 2021 proposa una mirada multidimensional a un Brain Crash entès no com un sisme irreparable, sinó com una esquerda de la qual alguna cosa nova en pot brollar. L’edició del Brain Film Fest 2021 se celebrarà presencialment al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i per primera vegada estrenarà versió online. El Brain Film Fest estrena amb col·laboració amb FILMIN amb l’objectiu d’arribar a un públic més ampli i de qualsevol punt d’Espanya. Per aquest motiu, de forma paral·lela a l’edició presencial al CCCB, el públic podrà seguir a través de la plataforma de cinema una selecció de pel·lícules (tant curts com llargmetratges de ficció i documentals) sobre el cervell, sobre les seves condicions i els seus misteris. Així mateix, també es podran seguir en directe les taules rodones i post-screenings a la pàgina web de l’Festival.

Com en les ocasions anteriors, el Brain Film Fest organitza el Premi Solé Tura que enguany celebra la onzena edició i que reconeix els millors curtmetratges sobre el cervell i la ment. Al llarg del festival es projectaran els 21 curts a concurs, seleccionats entre les 252 candidatures procedents de diversos països com Espanya, els EUA, Moldàvia, Bèlgica o Mèxic. Aquest any el jurat encarregat d’escollir els millors està format per l’actor i director Alex Brendemühl, l’escriptora de cinema Violeta Kovacsics, el fotògraf Rafa Badia i la psicòloga Eulàlia Vives. Els guanyadors es donaran a conèixer en la cerimònia de cloenda de festival, el dissabte 20 de març.

El Brain Film Fest està impulsat per la Fundació Pasqual Maragall, en col·laboració amb la Fundació Uszheimer i la productora Minimal Films.

Podeu accedir a la web del festival AQUÍ