2 min.
image_pdfimage_print

Una notícia de Tato Good

Barcelona ha tornat a alçar-se com la capital mundial de la cocteleria, i aquesta vegada, el protagonista indiscutible és el bar Sips, triat com el millor del món a la llista ‘The World’s 50 Best Bars 2023’. Aquesta distinció, anunciada recentment, consolida Barcelona com un epicentre global pels amants dels còctels.

La prestigiosa llista, que es publica anualment, es compon dels vots de més de 600 experts en la indústria d’arreu del món, incloent cambrers, entesos en còctels, consultors, crítics i escriptors especialitzats. És la segona vegada, des de la creació de la llista el 2009, que un bar de fora de Nova York o Londres es situa al desitjat primer lloc. L’any passat, un altre racó barceloní, Paradiso, ostentava aquesta posició, tot i que en aquesta edició ha baixat fins al quart lloc.

Sips, situat al cor del barri de l’Eixample, ha captivat l’escena internacional amb la seva proposta única. La casa de begudes, dissenyada amb elegància i liderada pels titans del sector Simone Caporale i Marc Álvarez, combina un disseny sofisticat amb una tècnica avantguardista, creant un espai desenfadat i lúdic.

En el podi de ‘The World’s 50 Best Bars 2023’, Sips comparteix honors amb el neoyorquí Double Chicken Please, pujant des de la sisena posició de l’any anterior al segon lloc. El mexicà Handshake Speakeasy completa el podi, pujant impressionantment de la posició número 11 al tercer lloc.

La destacada presència de bars espanyols no es limita a Sips i Paradiso, ja que el madrileny Salmon Guru també figura en aquesta selecta llista. Aquesta representació espanyola destaca la riquesa i diversitat de l’escena de la cocteleria al país.

A més, la internacionalitat de la llista es reflecteix en la inclusió de representants llatinoamericans. L’Alquímico colombià, situat a Cartagena, ha escalat des de la desena posició de l’any passat a la novena el 2023. Argentina també es fa notar amb tres bars de Buenos Aires, mentre que el Perú, amb un establiment a Lima, demostra la seva presència a l’elit de la cocteleria mundial.

Mèxic, d’altra banda, consolida el seu estatus com a potència coctelera al comptar amb quatre establiments entre els 50 primers del rànquing, incloent els dos esmentats en el Top 10. Aquesta diversitat geogràfica subratlla la riquesa i la globalitat de l’escena de la cocteleria, confirmant que la Ciutat Comtal és l’epicentre indiscutible d’aquest art que combina creativitat i tradició.