2 min.
image_pdfimage_print

El Port de Tarragona ha programat diverses activitats per fer aquest cap de setmana al Moll de Costa  de la ciutat. Aquesta setmana des del Port recomanen la segona edició del Mercat de Contes de Tarragona, que aquest divendres i dissabte clou amb una gimcana per la ciutat.

El Mercat de Contes de Tarragona és una iniciativa coorganitzada pel Teatret del Serrallo, la Biblioteca Pública de Tarragona i el Mercat Central, on cada entitat ha programat un cicle de contes per al públic familiar. Aquesta segona edició d’aquesta iniciativa gira al voltant de ‘Contes del món ben a prop’, on es convida a viatjar pel món a través d’una ruta familiar. Per la seva banda, el Teatret del Serrallo hi ha participat, amb la companyia Tanaka Teatre, amb tres contes vinculats a tres indrets: l’Índia, Tailàndia i Àfrica, unes històries que han donat a conèixer la seva cultura.

Com a cloenda de les activitats programades pel Mercat de Tarragona, la Biblioteca Pública i el Teatret del Serrallo, aquest cap de setmana proposen una gimcana inspirada en el conte ‘El meravellós Peludiu-Renudiu-Xiquitiu’, de Beatrice Alemagna. En aquesta gimcana es vol convidar a les famílies a fer un viatge pel món a través d’una ruta presencial —amb totes les mesures de seguretat— per botigues i llibreries de la ciutat. L’itinerari comptarà amb cinc parades que simbolitzen els cinc continents del món.

La primera passa serà recollir un passaport per a cada família participant a la Biblioteca Pública de Tarragona que hauran de segellar en cadascuna de les cinc parades de la ciutat: el Mercat Central (Àfrica), la Llibreria Adserà (Àsia), la Llibreria La Capona (Europa), la Xurreria de la pça. Imperial Tàrraco (Amèrica) i Raffa Gelati a la pça. Verdaguer (l’Antàrtida). Les cinc botigues seran espai d’acollida amb una imatge del continent que representen i el segell preparat per a estampar al passaport. L’activitat és gratuïta, però cal fer una inscripció prèvia al web www.taquilla.coop