2 min.
image_pdfimage_print

La recent campanya feta per l’Ajuntament d’Altafulla amb l’objectiu d’escollir a quatre dones i posar a dos carrers i dos passatges del municipi el seu nom, ha permès també conèixer un Treball de Recerca (TDR) elaborat per l’estudiant Carla Martínez Luengo.

La Carla, el dia de la presentació del seu TDR en l’acte convocat per l’Ajuntament d’Altafulla.

 

Ella, com a treball de final del primer curs de BAT, va decidir estudiar a fons la toponímia altafullenca per acabar descobrint que en tota la vila només existeix un topònim amb nom de dona: Santa Marta.

El treball de la Carla, titulat “Els carrers d’Altafulla i la seva ànima”, va interessar molt a l’ajuntament i el que era un sol estudi del nomenclàtor del poble ha acabat sent un element important per a la campanya que ha acabat amb l’elecció de les quatre dones que ara, per votació popular, ja tenen un carrer o passatge amb el seu nom.

Com ens ha explicat la Carla “la primera part del TDR és la pràctica i es basa en l’enquesta que he fet a molta gent del municipi. L’essència del treball em va sorgir passejant pel carrer i veien que no tots els carrers tenen el mateix format i que a cada zona del poble, els noms dels carrers van en funció de temàtiques diferents”.

Amb aquest punt de sortida, la Carla va iniciar un treball de camp laboriós que va anar agafant forma i que va determinar, sota el seu parer, que “el nexe en comú dels carrers d’Altafulla és el seu propi context històric i que les dones no hi estan visibilitzades”.

Amb el TDR enllestit i les conclusions finals que explicava la Carla, va ser possible fer la resta de la feina. Al final, el consistori altafullenc va convocar a totes les persones empadronades per escollir a quatre dones entre una llista de 10 que havien preparat. L’objectiu es va complir i ara el municipi té ja el carrer Pepita Farreras, el carrer Neus Català, el Passatge Maria Portet i el Passatge Paquita Sendra.