2 min.
image_pdfimage_print

A la foto, el Sr. Carrasco amb les seves dues filles i l’alcaldessa d’Altafulla.

Celebrar anys sempre és un plaer i arribar als 100 és una fita que poca gent pot explicar. Fa pocs dies, un veí altafullenc va aconseguir-ho i per aquest motiu, l’ajuntament el va convidar i li va retre un petit però merescut homenatge de benvinguda.

Parlem del senyor Vicente Carrasco López qui, acompanyat de la seva família, va ser rebut al consistori per l’alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau, i altres regidors i regidores. Durant la recepció se li va fer entrega de la Medalla Centenària de la Generalitat, gravada amb el seu nom i l’any de naixement. Va ser un moment emotiu per a tots els presents i molt important perquè cal donar rellevància a les persones que arriben a aquesta edat i han format part del dia a dia del municipi durant tantes dècades.

El Vicente Carrasco va néixer el 3 de febrer del 1923, a Santa Elena, un petit poble de Jaén. La primera vegada que va venir a Catalunya va ser l’any 1944 pel servei militar que va fer a Reus. Un cop va acabar el servei a la capital del Baix Camp, dos superiors militars, el Sr. Baldrich i el Sr. Ponce, li van proposar ser empleat d’una granja que volien construir a Altafulla. Així doncs, acabada la mili el 1947, va deixar la seva terra natal per venir a treballar a Altafulla, vila on s’hi va quedar per sempre. Aquí hi va conèixer la seva dona, Lídia Ballesté Canals, amb qui van tenir dues filles, la Maria Antònia i la Carme. El Vicente era el tercer de tres germans i una germana, i va tenir una infància molt feliç, excepte en l’època de la guerra.

Va treballar de missatger per al diari ‘Frente Sur’, de Jaén, qui era el responsable d’enviar al censor la publicació abans que fos impresa. També va treballar al camp, a l’antiga fàbrica de conductors elèctrics Mercadé, de Torredembarra, entre d’altres feines. Fins fa pocs anys, encara s’atrevia a conduir el seu antic cotxe, i una de les coses que més li agraden és parlar de les vivències passades amb la família, i especialment amb la seva única néta, la Lídia, també d’Altafulla.

Foto: departament de Comunicació de l’ajuntament d’Altafulla.