2 min.
image_pdfimage_print

La ciutat de Tarragona, Constantí i Altafulla amb el seu llegat romà són protagonistes en un nou llibre que recull la realitat de les ciutats Patrimoni de l’estat espanyol i la seva convivència amb les ciutats actuals. El llibre és fruit de la feina iniciada l’any 2017 pel Grup de Colegios Oficiales de Aparejadores y Arquitectos Técnicos en Ciudades Patrimonio que aplega a aquells que tenen la seva seu establerta en una de les ciutats inscrites a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Com a resultat de la col·laboració i de les sinergies de treball, ha vist la llum el llibre “Utopía y salvaguarda. El recurso del Patrimonio Mundial como espacio de participación ciudadana”, una obra que recull la realitat històrica, patrimonial i arqueològica de totes les ciutats esmentades anteriorment i que posa de relleu de quina forma conviuen aquestes ciutats en l’actualitat i amb el seu llegat del passat.

El Col·legi Oficial d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT) ha pres part en aquest llibre fent un resum dels principals elements patrimonials del llegat romà que té la nostra ciutat. S’ha comptat amb la valuosa col·laboració de l’arqueòleg Joan Menchón que ha assessorat al COAATT en tot moment per evidenciar, a les pàgines del llibre dedicades a Tarragona, la importància del llegat de la ciutat. La redacció del text ha anat a càrrec del periodista Òscar Ramírez Dolcet, responsable del departament de Comunicació del COAATT.

La vil·la dels Munts és un dels espais protagonistes del llibre publicat pels col·legis d’aparelladors i arquitectes tècnics.

Globalment, al llibre hi han col·laborat els Col·legis Oficials d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de la Corunya, Àvila, Badajoz, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Jaén, Madrid, Salamanca, Segòvia, Tarragona, Tenerife i Toledo. Tots ells van plasmar el compromís de col·laborar en la protecció integral dels conjunts històrics espanyols integrats com a tals en la Llista de Patrimoni Mundial de la Humanitat, així com en la promoció i difusió davant les administracions i la societat d’aquests conjunts històrics.

Aquesta és, també, una posada en valor de la professió d’aparellador que compta amb una història de més de cinc segles en l’ofici de dirigir, coordinar i inspeccionar els materials i la mà d’obra que intervenen en la construcció d’edificis.