2 min.
image_pdfimage_print

Morgan Freeman podria estar vivint a Altafulla, sobretot tenint en compte el seu bon gust per la bellesa del paisatge i l’urbanisme, però no hi viu malgrat aquesta humil revista dediqués la seva innocentada de l’any passat a aquesta informació. Aquells dies, perquè els efectes de les bromes del 28 de desembre es prolonguen dos o tres dies més enllà, vàrem rebre milers de visites a la nostra web dedicades únicament a llegir la noticia del Morgan.

A principis de desembre del 2020 tot va tornar a la seva normalitat i ens hem dedicat sempre a escriure veritats deixant a banda l’arribada de l’actor nord-americà. Estem molt contents del nombre de lectures diàries que tenim i del nombre de visites úniques que rebem. No estem auditats pagant a cap empresa externa privada, ni falta que ens fa amb els sistemes d’analítica i estadístiques gratuïtes que hi ha avui en dia. Nosaltres ens limitem a explicar la veritat i el nombre de visites reals perquè no hem d’inflar-los ni inventar-los per donar comptes a ningú. Cada mes rebem, de mitjana, entre 8.000 i 9.500 visites úniques. Cada mes es visualitzen entre 12.000 i 17.000 pàgines de l’Altafulles.cat.

La sorpresa ha estat veure que des del passat 9 d’octubre i fins avui a les 16.00h hem rebut 30.988 visites -de les quals 21.702 han estat úniques- visitant de nou la noticia-innocentada del Morgan Freeman. No enteníem què havia passat fins que hem sabut que la televisió autonòmica catalana havia difós la noticia com a bona a un dels seus programes o informatius.

L’art d’aquesta televisió, que cada cop és menys “la teva” perquè els qui governen l’han fet “seva”, passa per exercir el mal periodisme sense contrastar les informacions, llençant-se a la piscina a explicar noticies llegides a mitjans que ni tan sols són citats com a font de la informació. La mala praxis de la majoria dels mitjans d’avui en dia, que han de publicar les noticies els primers i abans que els altres, els fa caure en el parany de no observar, ni tan sols, que estan llegint una informació poc habitual que està signada un 28 de desembre.

La seva ceguesa professional es prolonga, també, per cometre l’error de no mirar noticies posteriors a la publicada perquè així, per exemple, haurien observat que el dia després de publicar la innocentada… la vàrem desmentir.

Sort que encara queda gent intel·ligent: són tots aquells que saben que allò del Morgan era broma i que això de la tele autonòmica catalana no cal que s’ho miri ningú perquè fa més pudor que els cendrers d’un Bingo o la comunió de la Peppa Pig.