3 min.
image_pdfimage_print

Imatge panoràmica de la zona del Mirador dels Munts. Foto: dedida

 

Música a tot volum, “botellón” cada nit, crits i discussions, vehicles derrapant i la brutícia posterior d’una estona salvatge i brillant per als qui la viuen. Amb tot això conviuen cada dia i durant tot l’any, a l’estiu especialment, un bon grup de veïns i veïnes del Mirador dels Munts (el de dalt de tot del municipi com mostra la imatge), una zona privilegiada d’Altafulla, amb unes vistes exclusives i el suficientment aïllada perquè es produeixin els fets esmentats.

Això no ve d’ara, fa molt temps que dura i que els afectats ho pateixen sigui hivern o estiu. Alguns han col·locat un doble vidre a les portes i finestres dels seus balcons perquè el dormitori dona tot just a l’esplanada d’aparcament on es fan les festes nocturnes. Altres ha anat més lluny, canviant el dormitori de lloc i traslladant-lo a l’altra punta de la casa. La resta, viuen amb resignació el fet de saber que el problema no s’acaba. Han enregistrat vídeos de joves barallant-se, amenaçant-se amb armes blanques, consumint alcohol i substàncies estupefaents, fet bramar els motors dels seus vehicles amb els quals, sovint, hi fan carreres. Alguns dels afectats han enregistrat vídeos de moments problemàtics viscuts i fotos com les que acompanyen aquesta notícia i que ens han cedit.

Imatge d’una de les festes nocturnes que pateixen els veïns. Foto: cedida.

 

La Policia Local d’Altafulla n’està al cas. Però hi ha un problema: cada cop que arriba el cotxe patrulla, els qui estan de festa el veuen venir pel camí, de lluny, i tenen temps de marxar i evitar ser enxampats in fraganti.

En declaracions a aquest mitjà, Jordi Gil, Cap de la Policia Local, ens explica que “s’ha parlat amb els veïns en moltes ocasions, hi tenim contacte i fins i tot ens envien correus per posar-nos al dia de la situació” però matisa també que “no hi ha prou efectius per donar cobertura a tots els espais amb problemes que tenim al municipi i especialment a l’estiu. Quan arriba la patrulla, la festa ja no hi és i els qui queden, tenen la música baixa”.

Des del cos policial es busquen fórmules per aconseguir erradicar el problema tot i que es reconeix que és molt complicat, perquè aquest tipus de conflictes no desapareixen, es traslladen a un altre lloc. De moment, ens comenta Gil, es farà una prova incrementant la presència d’agents policials vestits de paisà, per aconseguir arribar a la zona quan hi hagi el conflicte i poder obrir expedients sancionadors per alteració d’ordre públic i altres delictes.

Una altra de les imatges captades pels afectats. Foto: cedida.

 

Fins que això no comenci i es comprovi l’eficàcia del mètode esmentat, els veïns i veïnes dels Munts hauran de seguir tenint paciència, suportant l’incivisme d’un grup de persones que només pensen en ells, passant per sobre del dret al descans i les normes d’ordre del conjunt. Per part d’Altafulles.cat us tindrem al dia de com evoluciona tot plegat.