2 min.
image_pdfimage_print

A Altafulla hi ha dos carrers i dos passatges que encara no tenen nom i per aquest motiu, l’ajuntament ha iniciat una campanya de votacions entre els empadronats i empadronades al municipi amb l’objectiu de batejar els quatre vials.

La iniciativa, que es fa coincidint amb el Dia Internacional de la Dona i Nena de la Ciència, la impulsen les regidories de Polítiques de Gènere i Via Pública i consisteix en prendre part en una breu enquesta on hi ha les deu candidates a aconseguir tenir el seu nom en un dels dos carrers o dels dos passatges. Si voleu votar, ho podeu fer fins el proper 26 d’abril i només caldrà que poseu el vostre DNI i escolliu fins a quatre dels deu noms tot accedint a AQUEST ENLLAÇ. Tots els noms proposats són de dones rellevants d’Altafulla o de la cultura catalana.

Les dones proposades són:

  1. Maria Baldó Destacada militant feminista, mestra, folklorista, política liberal i dirigent d’ERC. Fou vicepresidenta del Comitè Executiu de la Unió de Dones de Catalunya. Va passar llargues temporades a Altafulla on la família hi tenia una residència.
  2. Paquita Sendra Regenta una botiga de queviures al carrer Martí d’Ardenya des de 1951.
  3. Marta Ribas Primera directora de l’Escola d’Adults d’Altafulla. També va publicar investigacions sobre l’origen del nom d’Altafulla.
  4. Pepita Farreras Bibliotecària d’Altafulla des de 1985 fins el 2005. També és membre de la Coral Nous rebrots i del Centre d’estudis d’Altafulla.
  5. Antonia Coscojuela Fundadora de l’Escola Municipal de Música d’Altafulla.
  6. Montserrat Roig Escriptora i periodista catalana gran defensora dels drets de les dones. Enguany es commemoren 30 anys de la seva mort.
  7. Amparo Araque Primera dona regidora de l’Ajuntament d’Altafulla de 1979 a 1983. Fou responsable de les regidories de Depositaria i Beneficència.
  8. Maria Alonso Primera metgessa d’Altafulla.
  9. Neus Català Membre del PSUC, fou l’última supervivent catalana del camp de concentració de Ravensbrück. Dedicà la seva vida a la defensa de la memòria de les dones que van morir en aquest camp d’extermini nazi.
  10. Maria Porter bibliògrafa i llibretera, va ser directora del Servei del Patrimoni bibliogràfic de la Generalitat de Catalunya. Filla adoptiva d’Altafulla des de 2011, ha publicat diversos treballs sobre la història de la nostra vila i de la comarca.