A Altafulla hi ha dos carrers i dos passatges que encara no tenen nom i per aquest motiu, l’ajuntament ha iniciat una campanya de votacions entre els empadronats i empadronades al municipi amb l’objectiu de batejar els quatre vials.
La iniciativa, que es fa coincidint amb el Dia Internacional de la Dona i Nena de la Ciència, la impulsen les regidories de Polítiques de Gènere i Via Pública i consisteix en prendre part en una breu enquesta on hi ha les deu candidates a aconseguir tenir el seu nom en un dels dos carrers o dels dos passatges. Si voleu votar, ho podeu fer fins el proper 26 d’abril i només caldrà que poseu el vostre DNI i escolliu fins a quatre dels deu noms tot accedint a AQUEST ENLLAÇ. Tots els noms proposats són de dones rellevants d’Altafulla o de la cultura catalana.
Les dones proposades són:
- Maria Baldó Destacada militant feminista, mestra, folklorista, política liberal i dirigent d’ERC. Fou vicepresidenta del Comitè Executiu de la Unió de Dones de Catalunya. Va passar llargues temporades a Altafulla on la família hi tenia una residència.
- Paquita Sendra Regenta una botiga de queviures al carrer Martí d’Ardenya des de 1951.
- Marta Ribas Primera directora de l’Escola d’Adults d’Altafulla. També va publicar investigacions sobre l’origen del nom d’Altafulla.
- Pepita Farreras Bibliotecària d’Altafulla des de 1985 fins el 2005. També és membre de la Coral Nous rebrots i del Centre d’estudis d’Altafulla.
- Antonia Coscojuela Fundadora de l’Escola Municipal de Música d’Altafulla.
- Montserrat Roig Escriptora i periodista catalana gran defensora dels drets de les dones. Enguany es commemoren 30 anys de la seva mort.
- Amparo Araque Primera dona regidora de l’Ajuntament d’Altafulla de 1979 a 1983. Fou responsable de les regidories de Depositaria i Beneficència.
- Maria Alonso Primera metgessa d’Altafulla.
- Neus Català Membre del PSUC, fou l’última supervivent catalana del camp de concentració de Ravensbrück. Dedicà la seva vida a la defensa de la memòria de les dones que van morir en aquest camp d’extermini nazi.
- Maria Porter bibliògrafa i llibretera, va ser directora del Servei del Patrimoni bibliogràfic de la Generalitat de Catalunya. Filla adoptiva d’Altafulla des de 2011, ha publicat diversos treballs sobre la història de la nostra vila i de la comarca.