2 min.
image_pdfimage_print

Un article del Centre d’Estudis d’Altafulla

El passat 10 de setembre, el Centre d’Estudis d’Altafulla va presentar el darrer llibre publicat per en Salvador-J. Rovira i Gómez, “29 Retalls d’Història d’Altafulla. 7è lliurament”.

Durant els darrers vint anys, entre moltes altres coses, en Salvador ens ha obsequiat amb una petita col·lecció del que ell ha anomenat ‘29 retalls’ amb la què, a manera d’esquitxos, d’espurnes, ens va suggerint tota la riquesa, diversitat i idiosincràsia de la societat altafullenca que formaren els nostres avantpassats.

Cada llibre, lliurament, conté això, 29 apunts referits a un fet, un lloc, una persona, una institució d’Altafulla. De lectura ràpida i àgil, és una molt bona manera per iniciar-se, tot estirant del fil, en el coneixement del passat del nostre poble. Coneixeràs qui varen ser la Marquesa Gertrudis i la Baltasara,  què eren els esclaus d’Altafulla, qui formava part del Partit Liberal d’Altafulla, com les gastaven els tamaritans cinccentistes, els altafullencs que passaren a Amèrica, el cirurgià occità que visqué a Altafulla, els capturats per pirates sarraïns i empresonats a Alger al s. XVI, les picabaralles per l’aigua del riu Gaià…..  I més.

Pots trobar aquesta darrera publicació i totes les anteriors al Centre d’Estudis d’Altafulla (antigues escoles), on hi som els dimecres des de les sis de la tarda, o a la Llibreria Regal & Paper.