2 min.
image_pdfimage_print

Rebut amb una commovedora ovació, amb el públic dret i un prolongat aplaudiment, el pianista, violoncel·lista, compositor i director català Carles Cases va fer gaudir al nombrós i atent públic que va assistir al seu primer concert al sud d’Itàlia aquest passat divendres a la Masseria Conti Filo di Altamura. Més de 150 van assistir a l’esdeveniment.

Moment del concert de Carles Cases a Altamura.

Durant més d’hora i mitja Cases va delectar els presents interpretant al piano algunes de les seves composicions més famoses, com “Amor i mort”, “Voluntat”, “Amor particular”, “Alè”, “Cosa de tres” i diversos fragments de la pel·lícula “Havanera”, concloent la seva actuació amb un doble homenatge al mestre Ennio Morricone: “Nuovo cinema Paradiso” i “Hi havia una vegada a Amèrica”.

L’esdeveniment, fruit de la col·laboració entre el Movimento Culturale Spiragli i l’associació cultural Etcètera, va ser la demostració de com es poden aconseguir produccions de prestigi internacional compartint recursos intangibles que generen i posen en valor el territori on es tria viure i operar, enderrocant barreres i fronteres en nom de la inclusió i la transhumància intel·lectual.

L’objectiu de les dues associacions és continuar el seu camí per aquest camí traçat per primera vegada el 2016, quan van organitzar un Festival dedicat a Pier Paolo Pasolini a Tarragona i Reus. La consagració d’aquesta intenció compartida serà l’agermanament anomenat “ITACAT, ponts d’aigua per a la cultura” que tindrà lloc a Altamura del 9 a l’11 de setembre i que portarà fins a terres italianes diversos convidats de les comarques de Tarragona.