2 min.
image_pdfimage_print

L’artista multidisciplinar tarragonina Freya Day torna a escena amb Kenshō, una nova mostra de les seves creacions que es podrà veure a l’Espai Nautilus del carrer Reding de Tarragona. Fins el proper 11 de desembre hi haurà temps per visitar la mostra que serà inaugurada oficialment aquest proper divendres 12 de novembre.

Kenshō (見性) és un terme japonès de la tradició del budisme Zen i és el paraigües sota el que es presenta aquest conjunt de pintures de l’artista visual Freya Day. L’artista es submergeix, amb aquesta obra, a la recerca dels moments de certesa absoluta, tan efímers com intensos. La naturalesa de la vacuïtat es reflecteix en les pintures de Freya, no exemptes d’emoció i intenció.

Els bols, com a metàfora de l’obertura íntima i intransferible, contrasten amb les petites perforacions, prestes a ser recorregudes i recosides per la mirada de l’espectador.

Freya cus les seves obres inspirant-se en els sargits Boro Sashiko però també, descosint-los, trencant-los i deixant-los inacabats perquè un sargit és una cosa prèviament trencada, usada i deteriorada, com nosaltres mateixos…

Exempta de varietat cromàtica, Freya s’ha mantingut en els blancs i els negres aportant l’expressivitat màxima als contrastos, a la línia expressiva i les textures, buscant la puresa i simplicitat del que és, és.

L’artista

Freya Day (Rosa Benito) va néixer a Tarragona. Va estudiar a l’escola d’Art de Tarragona pintura a Llotja, Barcelona. Il·lustració a l’Escola de la dona, Barcelona i Animació a Fak d’Art, Barcelona. Té un llarg recorregut com a dissenyadora gràfica per a diverses institucions i particulars. Il·lustració per a diverses editorials i premsa i en productores de dibuixos animats.Compaginant amb la seva professió, des del 2017 s’ha abocat en la seva veritable passió: la pintura.

Ha publicat un llibre de pintures amb poemes d’en Francesc Valls Calçada. ed. Neopàtria, València.Exposició individual Antic Ajuntament de Tarragona. Participà en la col·lectiva Art. 155. Farinera del Clot. Barcelona Participació a Flecha, fira d’art contemporani. Madrid. Ha comissariat Cultura Verda, Art contemporani i medi ambient a Tarragona i està preparant la segona edició.