2 min.
image_pdfimage_print

En pocs dies es retrà homenatge a un dels grans de la poesia espanyola de les darreres dècades i, en opinió de molts experts, també de tots els temps. Jaime Gil de Biedma va ser un creador apassionat i una figura literària apassionant. Va morir l’any 1990 a Barcelona, ciutat on havia nascut 61 anys abans. Entre mig d’aquestes dues dates, desenes de poesies que van impactar a les generacions d’aquells moments i que han arrapat fort a les posteriors.

Ara, l’Instituto Cervantes ha preparat un activitat in memoriam per a recordar la figura de l’home i el poeta. Un dels avantatges d’aquestes èpoques de pandèmia és que moltes activitats es fan online i obertes a tot el món -impensable un any enrere- de manera que si voleu seguir l’acte en directe, serà possible. Anoteu a l’agenda les dades: divendres 15 de gener a les 11.00h del matí via streaming. L’acte el conduirà el president del Cervantes, un altre dels grans poetes espanyols del darrer mig segle, Luis García Montero.

Podreu veure-ho en directe, el dia esmentat i no abans, fent CLIC AQUÍ

Si us interessa la figura de Gil de Biedma us podem aconsellar algunes notícies i reportatges sobre ell del tot necessaris per entendre’l a fons. La periodista signava una visió molt particular sobre el poeta al diari el País en aquest article titulat “La vida atormentada de Gil de Biedma”.

TVE va dedicar-li un programa especial d’una hora de durada, dins del cicle Imprescindibles, que podeu visionar AQUÍ. I no deixeu de veure la pel·lícula que explica la seva vida i que protagonitza l’actor català Jordi Mollà. El film és El Cónsul de Sodoma.