< 1 min.
image_pdfimage_print

La Laura, d’Horta Blanch, al costat dels calçots guanyadors i el premi. Foto: Horta Blanch.

 

La Gran Festa de la Calçotada de Valls té també color altafullenc. En aquest tradicional acte social i gastronòmic celebrat aquest diumenge, l’empresa familiar Horta Blanch ha guanyat la 36ena edició del concurs de Cultivadors de Calçots. La fita no és senzilla perquè són molts els qui hi participen i opten a aquest reconeixement. En anys anteriors, Horta Blanch havia aconseguit fer-se amb el tercer i el segon lloc i ara és el primer cop que guanya.

Els participants al concurs de Cultivadors han d’estar inscrits a la IGP Calçot de Valls i presentar 3 manats de calçots per cap. A més, aquests calçots han d’haver estat calçats degudament i la cama de blanc del calçot ha de tenir una llargada de 15 a 25 cm i un diàmetre de gruix (mesurat a 5 cm de l’arrel) d’entre 1,7 i 2,5 cm, segons estableixen les normes de la IGP.

El concurs de Cultivadors forma part de la Gran Festa de la Calçotada que enguany ha arribat a la 42ena edició atraient, com sempre, milers de persones de tot arreu i especialment de Catalunya, tot i que cada any venen més turistes internacionals a aquest acte on la tradició, la gastronomia i el gest de compartir s’uneixen amb la terra i la pagesia com a epicentre de tot plegat.