3 min.
image_pdfimage_print

Nova polèmica a Altafulla i aquesta vegada per un tema tan delicat com el maltracte animal. Fa uns dies, la Societat de Caçadors “La Coma” anunciava una “batuda” per caçar pors senglars que es farà aquest dissabte 18 de novembre, entre les 8h i les 12h, a la muntanya de Sant Antoni, Muntanya del Toro i la zona de la Central Elèctrica.

L’anunci, a més, s’ha publicat a les xarxes socials de l’Ajuntament d’Altafulla i tot just ara, en plena aprovació i desplegament de la nova llei de benestar animal, i aquest fet ha generat encara més polèmica de la que, ja de manera habitual, porten les activitats de caça des de fa uns anys.

Josep Maria Crespo, president de la Protectora d’Animals de Torredembarra, ha explicat a aquest mitjà que “fer aquesta batuda és una autèntica barbaritat pròpia de l’edat mitjana i una acció sense lògica perquè existeixen altres formes de controlar la població de porcs senglars que no passen per sortir amb una escopeta i massacrar-los a trets”.

Crespo recorda que cal, en tot moment, buscar un equilibri i no oblidar que els porcs senglars baixen a les ciutats i pobles o envaeixen els camps dels pagesos perquè se’ls ha expulsat del seu habitat natural i han de buscar menjar a altres llocs molt més llunyans d’on viuen.  El responsable de la protectora de Torredembarra, considera que “una possible solució pel control de la població dels senglars és la seva esterilització malgrat s’opti per mesures més radicals com matar-los ja que, a més, hi ha gent que fa gratis aquesta feina, com els caçadors.”

Per la seva part, Eva Martínez, regidora de benestar animal de l’Ajuntament d’Altafulla, manifesta el seu rebuig cap a la “batuda” anunciada pels caçadors i afegeix que “no es pot fer apologia d’aquesta matança anomenada batuda, perquè és un acarnissament contra aquesta animals sense paraules”.

Imatge de k’anunci publicat a les xarxes socials de l’Ajuntament d’Altafulla.

 

Sobre la publicació de la “batuda” a les xarxes socials de l’ajuntament, la regidora de benestar animal comenta que “a nivell personal i com a partit, Junts, ens posicionem en contra de la publicació a les xarxes municipals i ens situem on sempre hem estat com a partit on les persones són cabdals i que és animalista, estem al costat de la ciutadania i defensem als animals”.

Eva Martínez coincideix amb Josep Maria Crespo recordant que hi ha mètodes anticonceptius per als porcs senglars i afegeix que, quan se suposi que la població d’aquest espècie és un perill per a la població, cal buscar-hi solucions però sense que siguin les més dràstiques.

Una altra opinió que hem recollit és de la Marta Terrat, membre del grup de voluntaris de gats d’Altafulla qui qualifica la “batuda” dels caçadors aquest dissabte com a “horrorosa i fatal” i afegeix que “el problema és que si no es  fa una tasca real de previsió, no se sap gestionar més tard a les poblacions d’animals que viuen a prop de les persones”.

Els comentaris publicats al perfil d’Instagram de l’Ajuntament d’Altafulla arran de la publicació de l’anunci de la “batuda” no tenen pèrdua i posen de manifest el descontent per aquesta acció dels caçadors. Alguns dels usuaris ja proposen que s’esterilitzin els senglars i no es matin, altres diuen que els qui “fan por” són els caçadors i en altres casos demanen a l’ajuntament que no focalitzi la responsabilitat sobre els ciutadans dient a la publicació que cal que la població estigui alerta.  També hi ha qui demanar al consistori que es repensi perquè dona cobertura mediàtica a accions com la cacera de porcs senglars quan la resta de l’any es treballa en la protecció d’altres espècies animals.