Kitab, Sadhu, Naufragi: un llibre que convida a la pausa, mirar on som i decidir cap on hem d’anar

Aturar-nos a contemplar i no sotmetre’ns a la pressió de les noves tecnologies ni les xarxes socials ha de ser essencial com a supervivència a la societat actual. Aquesta és una de les diverses frases argumentades aquest dissabte per l’escriptor i periodista Òscar Ramírez Dolcet durant la presentació del seu últim llibre “KItab, Sadhu, Naufragi”. L’acte va tenir lloc aquest dissabte a les antigues escoles Teresa Manero d’Altafulla.

Moment de la presentació del llibre a les antigues escoles Teresa Manero d’Altafulla.

La nova obra de Ramírez, la vint-i-unena de la seva trajectòria literària, convida al lector a fer una lectura personal per saber quin paper juga a l’actual societat, què en rep i què aporta. Tot des dels textos en prosa poètica que configuren les diferents sèries del llibre i acompanyat d’imatges de fotògrafs de tot el món i altres de pròpies.

El gestor cultural David Serra, amic de l’autor, va ser el mestre de cerimònies i va començar l’acte fent un repàs a la trajectòria professional d’Òscar Ramírez Dolcet de qui en va destacar que fa tres dècades que exerceix com a periodista a diversos mitjans i actualment com a gerent de les seves pròpies empreses, com l’editorial La Banya que té la seva seu a Altafulla.

El públic assistent va agrair molt la proximitat de l’autor que va explicar moltes anècdotes viscuda en el camp de la política o el periodisme. Ramírez també va avançar que actualment treballa en una novel·la que tindrà banda sonora personal i feta a mida per un dels grans músics de Catalunya.