3 min.
image_pdfimage_print

Imatge de la Violeta, plena per acollir la festa de La Banya Edicions.

 

La Banya Edicions ha celebrat l’acte principal del seu desè aniversari omplint el casal la Violeta d’Altafulla amb més de 300 persones que, procedents de municipis diversos, han gaudit del moment. L’acte havia aixecat molt espectació aquestes últimes setmanes i més de dues-centes vuitanta persones s’han quedat sense entrada perquè l’aforament es va completar en pocs dies.

L’acte dels deu anys de La Banya Edicions, celebrat aquest dissabte al vespre, ha permès als responsables de l’editorial fer un repàs de la trajectòria realitzada durant aquesta dècada, destacant el creixement moderat d’aquesta editorial que va iniciar els seus passos publicant llibres de temàtica reusenca i els últims anys ha ampliat el seu abast geogràfic i les temàtiques a publicar.

La Col·lecció “Altafulla” va tenir el seu protagonisme en aquest acte.

 

Enguany, com es va dir durant l’acte, La Banya Edicions ha creat sis noves col·leccions que li permetran categoritzar tots els llibres que editi a partir d’ara. Quatre d’aquestes col·leccions ja estan operatives i les altres començaran a caminar aviat. Es tracta de la Col·lecció Reus que neix fruit de l’expansió que l’editorial vol fer, de forma moderada, en aquesta ciutat; i la Col·lecció DeCinc que serà per subscripció i aplegarà obres desconegudes d’autors molt coneguts.

Els responsables de La Banya Edicions han anunciat la creació de dues noves col·leccions editorials i, una d’elles, dedicada a la ciutat de Reus on faran una expansió editorial properament.

 

L’acte del desè aniversari, ha comptat amb l’assistència del Sotsdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà, a més de d’alcaldes i regidors de diversos municipis. Totes les persones assistents a la festa dels 10 anys de La Banya Edicions han rebut un regal doble per part de l’editorial que també ha sortejat lots de llibres. El colofó final ha estat el concert de piano a quatre mans que han protagonitzat els compositors italians Daklen Difato i Alessandro Deljavan, que han fet una actuació especial i única a Altafulla, inclosa en la gira de presentació del seu nou disc que els porta a moltes ciutats europees.

Daklen Difato i Alessandro Deljavan van fer un concert espectacular que va provocar una grandíssima ovació final per part del públic.