3 min.
image_pdfimage_print

Dos poemaris, dos reculls de contes i un llibre de crònica negra altafullenca són les principals novetats que La Banya Edicions presenta de cara a aquest Sant Jordi. L’editorial altafullenca ha fet una aposta forta pels autors locals sense deixar de banda, però, altres escriptores i escriptors del Camp de Tarragona.

Portada del llibre “La veus dels ocells”, un recull de contes infantils sobre les aus i el paisatge del Camp de Tarragona.

La novetat més coral i altafullenca és el llibre “Altafulla en negre” en què tretze autors i autores locals han convertit els carrers i places del municipi en espais plens de suspens, misteri, investigacions i assassinats. Aquestes 13 històries de caire “negre” es presentaran aquest dissabte 15 d’abril, a les 12.00h, a l’Era del Senyor d’Altafulla.

Els autors i autores que signen l’obra són Agustí Martí, Albert Pardo, Àlex Baldoma, Àngels Gimeno, Anna Muntaner, Hernan Venti, Joan Carnicer, Maria Bestard, Marianella Yanes, Òscar Ramírez Dolcet, Pere Inglés,  Toni Capell i Xavier Soriano.

Una altra novetat de La Banya i amb autor altafullenc és el llibre de contes infantils “La veus del ocells” que ha il·lustrat i escrit l’Oriol Rossinyol, persona vinculada professionalment al món de la música i amant dels ocells. Els 8 contes que configuren l’obra conviden als lectors i lectores a volar i viatjar per diversos espais, paratges, ciutats i països. En aquest cas, la presentació tindrà lloc a l’Era del Senyor, el diumenge 16 d’abril a les 12.00h.

Els dos poemaris que presenta La Banya enguany estan centrats a dos municipis de muntanya, Vilanova d’Escornalbou i Cabacés. Si parlem del primer, és l’opera prima de la Dolors Ollé i recull totes les poesies que ha anat escrivint al llarg de la seva vida, centrades en el paisatge, la natura, les persones, la família i les emocions, tot sota el títol “Inventari d’un dia qualsevol”.

En el cas de Cabacés, la proposta poètica és de Fe Ferré Ferraté i és un recorregut poètic per tot el municipi i el seu terme municipal. Les ermites, muntanyes, fonts, el paisatge boscós, la natura i els seus sons, formen part de “El cant d’una terra” que ha impactat de ple al territori ja que s’ha creat una ruta poètica i de natura que permet recorre a peu els espais on la poetessa es va basar per a escriure cada poema.

Altafulla en negre serà, amb diferència, una de les principals novetats i la més impactant de Sant Jordi a Altafulla.

La cinquena novetat de Sant Jordi per part de La Banya Edicions és el llibre de contes educatius “El meu tresor” de la mestra Rebeca Franch, obra que proposa la descoberta de les emocions i el coneixement des aprenentatges de manera molt intuïtiva i pedagògica. La presentació d’aquest llibre serà el 22 d’abril a Altafulla.

És el primer any que La Banya publica tantes novetats de cop. Aquest fet forma part de l’estrategia de difusió que té el segell i que passa per ampliar la seva presència a tot el territori català. De fet, l’editorial ha signat recentment diversos contractes amb autors de Vic, Girona i Barcelona que els propers mesos publicaran les seves obres.

La mestra Rebeca Franch presentarà tambe aquests dies el seu primer llibre de contes educatius.

Per Sant Jordi, parada i caricatures

Una altra novetat de La Banya Edicions és que enguany aquesta editorial tindrà parada pròpia a l’espai firal de Marquès de Tamarit d’Altafulla, indret on es reuniran totes les entitats del municipi el proper 23 d’abril. Durant tot el dia, els autors i autores d’aquest segell aniran passant per la parada per signar les seves obres.

Però a més de vendre els seus llibres, La Banya Edicions ha convidat també al conegut dibuixant gràfic i il·lustrador Elchicotriste qui presentarà el seu últim llibre “La logia de los diablos cojuelos” i farà caricatures a qui ho desitgi, donant a aquesta jornada dominical dels llibres i les roses el toc d’humor que necessiten aquests temps.