La Biblioteca d’Altafulla celebra el 35è aniversari amb nova imatge i el projecte ‘Biblionius’

La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, Gemma Maymó, ha presentat aquest matí la nova imatge de la Biblioteca Municipal ‘Martí Magriñà’ en el marc del 35è aniversari del servei. Ho ha fet també en el nou espai de la Biblioteca, el Biblio-jardí, on fa pocs mesos s’hi van instal·lar veles per poder gaudir de la lectura a l’aire lliure i a l’ombra.

Foto: Departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Altafulla.

Una efemèride que es compleix amb més de 1.900 carnets d’usuaris i usuàries, una mitjana d’una quarantena que visiten l’equipament diàriament amb increments fins a 75 persones puntualment, i més de 800 préstecs al mes. Xifres que consoliden un servei amb ja 35 anys d’història i que recentment ha ampliat el seu servei obrint la Bibliomar a l’Era de l’Esteve, al costat del Punt d’Informació Juvenil.

El 35è aniversari també s’ha celebrat amb la presentació del projecte ‘Biblionius’, unes casetes de fusta on s’hi desen llibres que qualsevol persona es pot endur a casa per llegir-los i retornar-los, o bé, quedar-se’ls, al mateix temps que també s’hi poden deixar aquelles publicacons que puguin ser d’interès per algú altre, com ha explicat Rosalia Ciuró, personal de l’equip de la biblioteca.

Ciuró ha explicat que aquest projecte es basa “en el foment de la lectura i la reutilització de publicacions”, una iniciativa que pren els seus orígens en l’organització “Little Free Library”, nascuda als Estats Unitats l’any 2009 i que actualment ja s’ha implementat en més de 80 països.

Foto: Departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Altafulla.

 

Les Biblionius s’han distribuït en vuit espais de la vila:

1. Jardí de la Biblioteca
2. Parc del Patufet
3. Plaça dels Vents
4. Parc de la Caputxeta (antigues escoles Teresa Manero)
5. Parc dels Avellaners
6. Parc de la Portalada
7. Parc del Roquissar
8. Brises del Mar (al costat de l’associació de veïns)

La presentació ha servit també per fer un agraïment públic a qui va ser la primera bibliotecària de la vila, Pepita Farreras, i al grup de voluntariat que fa possible moltes de les activitats que s’organitzen a l’equipament.