2 min.
image_pdfimage_print

El Nadal que hem deixat enrere ha estat atípic i diferent com tot l’any 2020. Davant la impossibilitat de celebrar cavalcades dels Reis d’Orient amb els carrers plens de milers de nens, pares i avis, s’ha optat per portar la muntanya a Mahoma (si se’ns permet l’expressió o juguesca) i els Reis han estat més presents que mai a l’interior de les cases, a través de la televisió.

Fragment del curtmetratge “La Clau”

Així, alguns ajuntaments han tingut iniciativa, com és el cas de de l’Hospitalet de Llobregat, per aconseguir que la màgia i la il·lusió dels més petits no es perdés i poguessin veure als seus Reis. Des del consistori es va contactar amb una persona que coneix perfectament el municipi, el guionista i director de cinema Juan Cruz, resident a Altafulla des de fa molts anys. Calia crear un projecte que possibilités donar una certa continuïtat a la tradició dels Reis d’Orient i el seu contacte breu amb els més petits.

Aquí neix el projecte traduït en el curtmetratge “La Clau” on una nena, la Paula, es posa a buscar la clau de la ciutat per evitar que quan els Reis d’Orient hi arribin per portar els regals, hagin de fer-se enrere i deixar als nens i nenes sense joguina. La resta de la història no l’expliquem perquè a continuació podreu veure el curtmetratge.

El Juan Cruz ens comenta que “d’’alguna manera s’ha atorgat el rol d’Indiana Jones a la nena i així s’ha mantingut la tensió típica de l’espera dels regals, mantenint la màgia del moment i donant després el protagonisme als Reis Mags. No ha estat fàcil quadrar-ho tot però estem molt contents del resultat final”

Si que us avancem, a nivell tècnic, que la direcció ha anat a càrrec de l’Elena Trapé i que hi apareixen, entre altres, la Leire Martínez, l’Aina Cruz, l’Alba Florejachs i, com a colofó, els propis Reis d’Orient i la col·laboració dels Estopa.

Dit això… aquí teniu el curtmetratge i “la clau” per veure’l:

https://www.youtube.com/watch?v=jDXN_DDVphw