2 min.
image_pdfimage_print

Una de les zones amb més interès paisatgístic i natural de la zona del Gaià, la Plana del Vinyet, té el seu futur assegurat després que la Generalitat de Catalunya hagi anunciat que la comprarà als actuals propietaris, la companyia Endesa, per aconseguir que aquesta àrea de 23 hectàrees passi a reforçar l’espai d’interès natural de la desembocadura del Gaià, protegida com a refugi de fauna salvatge i com a ZEC, Zona d’Especial Conservació de la Xarxa Natura 2000.

Moment de la compareixença del Conseller Calvet davant dels mitjans de comunicació.

El Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, ha fet l’anunci oficial durant una visita a les comarques de Tarragona que l’ha portat també a aquest espai. Segons Calvet, les negociacions per fer la compra estan molt avançades i l’adquisició possibilitarà dur a terme aquelles polítiques de protecció del medi natural més acords en la defensa d’aquest territori.

La Plana del Vinyet, aïllada de les carreteres i el recorregut ferroviari, no està tampoc afectada per estructures urbanístiques o industrial. L’associació mediambiental Hort de la Sínia, que té un acord de custodia del cabal del riu Gaià celebra aquesta compra per part de la Generalitat perquè hi havia altres compradors interessats en la Plana del Vinyet i cap dels altres projectes contemplaven el seu reaprofitament com a espai natural.

 

El Conseller Calvet, amb el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, i altres autoritats passejant per la Plana del Vinyet.