
Moment de la xerrada sobre l’Artemisia Gentileschi a l’Era del Senyor.
Hi ha personatges que han passat per la historia sense fer massa soroll i que, malauradament, es mereixien una altra rellevància en el seu moment. El cas de l’Artemisia Gentileschi és exemple clar d’aquesta situació.
Aquesta pintora barroca italiana, que va destacar pels seus autoretrats però especialment pels seus personatges femenins, ha estat aquest diumenge la figura convidada a la xerrada que, com cada primer diumenge de mes, la historiadora d’art Isabel Ràfols ha fet a la Pallissa de l’Era del Senyor d’Altafulla.

Autoretrat de l’any 1638.
Gentileschi va iniciar-se en la pintura al taller del seu pare Orazio, un dels grans exponents de l’escola romana de Caravaggio, i va dedicar part de les seves creacions temàtiques històriques i religioses. Va treballar per encàrrec dels Medici, va marxar de la seva Roma natal per viure a Gènova i després es va mudar a Nàpols on va viure fins la seva mort.

Decapitació d’Holofernes per Judit, una altra de les obres de l’Artemisia.
Les persones assistents a la xerrada sobre ella, un nombrós públic d’una vintena de persona tenint en compte els aforaments assolits actualment a les activitats culturals, han conegut molts detalls de l’Artemisia gràcies a una xerrada instructiva, interessant i molt distesa. Altafulla, i la nostra societat en general, necessiten aquestes accions d’aprenentatge.